Aha! Deze sterrenbeelden zijn het meest gevoelig voor een winterdip

winterdip

De één is er gevoeliger voor dan de ander

De winterperiode kan voor velen een magische tijd zijn, met gezellige feestdagen en als het een beetje meezit: sneeuw! Maar voor sommigen brengt de koude, donkere tijd ook een minder gezellig gegeven met zich mee: de winterdip. En het blijkt dat er een aantal sterrenbeelden zijn die éxtra op zien tegen de wintermaanden.

De winterdip

Voel je je de laatste tijd lusteloos, traag en ben je voortdurend moe? Dan zou het zomaar kunnen dat je te maken hebt met de beruchte winterdip. Terwijl sommige mensen zonder enige moeite door de koude wintermaanden heen fladderen, wordt jouw mentale welzijn sterk beïnvloed door het typische, donkere winter weer. En er is helaas slecht nieuws: er is niks wat je er tegen kunt doen. Dat jij eerder last hebt van een winterdip dan anderen, heeft namelijk alles te maken met de stand van de sterren. De volgende sterrenbeelden zijn gevoeliger voor een mentaal dipje tijdens de winter.

Kreeft

Ben je geboren tussen 22 juni en 23 juli? Dan ben je een kreeft! Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat de winterse kou niet bepaald jouw beste vriend is. Zodra de temperaturen beginnen te dalen, voel jij de winterdip alweer naderen. Het liefst zou jij de winterse maanden in Nederland overslaan en tijdelijk verkassen naar een zonnig, tropisch eiland. Zodra de zomer dan weer in zicht is, kom je terug om deze weer vol energie te omarmen.

Leeuw

Als je tot het sterrenbeeld leeuw behoort, sta je waarschijnlijk bekend als een energiek persoon. Feestjes, gezelligheid en interactie met anderen zijn jouw brandstof voor die oneindige hoeveelheid energie die je bezit. Het feit dat je gevoeliger bent voor een winterdip dan sommige andere sterrenbeelden heeft vooral te maken met het feit dat anderen tijdens de winter liever binnen blijven. Dit legt een beperking op jouw sociale activiteiten. Gelukkig brengen de feestdagen een lichtpuntje in de duisternis. Daardoor heb je iets om naar uit te kijken en kun je je sociale batterij weer even opladen.

Schorpioen

Als je tussen 23 oktober en 21 november geboren bent, heb je het sterrenbeeld Schorpioen. Waarschijnlijk ben je ongelooflijk gevoelig voor de sfeer en omstandigheden om je heen. Helaas betekent dit dat je de sombere en grimmige winterse dagen intenser ervaart, wat een negatieve invloed kan hebben op je eigen gemoedstoestand. Om deze reden zou jij de winter het liefste helemaal overslaan, om pas weer actief te worden zodra de lente haar intrede maakt.

Lees ook: Je kunt binnenkort reclamevrij gebruik maken van Facebook en Instagram

Bron: Libelle | Beeld: Pexels