Om deze reden moet je serieus nadenken over steunzolen

steunzolen

Steunzolen kunnen helpen bij veel gezondheidsklachten

Merk je dat je voeten steeds meer pijn gaan doen als je gelopen hebt? Wellicht dat steunzolen je hulp kunnen bieden. Wij vertellen je alles erover!

Pijnlijk lichaam

In een voet zitten maar liefst 33 gewrichten die elkaar ondersteunen bij het wandelen. Een verkeerde houding of doorgezakte voeten kunnen ervoor zorgen dat het lopen moeizaam gaat. Wanneer je deze pijn ervaart, kan het geen kwaad om naar een podoloog te gaan voor steunzolen. De pijn in je voeten kunnen namelijk doorslaan naar je rug, heupen, bekken en knieën. Steunzolen bieden de juiste steun op de juiste plekken om dit soort klachten te voorkomen.

Soorten steunzolen

Steunzolen zijn er in twee soorten: orthopedische en podologische zolen. Orthopedische zolen worden veelal gebruikt om voetproblemen aan te pakken. Deze zool ziet er eenvoudig uit heeft het doel om je voeten te ontlasten. Een podologische zool helpt je voet sturen en bewegen waardoor wandelen en staan een stuk makkelijker gaat.

In een schoen

Een steunzoon plak je als het ware in een schoen. Hierbij is het wel belangrijk dat je schoen een uitneembare zool heeft. Dit zie je veel bij sneakers en laarzen, maar bij sandalen veel minder. Ook zijn er schoenen die niet geschikt zijn voor steunzolen. Dit zijn met name schoenen die een slappe onderkant hebben, zoals ballerina’s en crocs.

Op maat gemaakt

Een steunzool wordt altijd op maat gemaakt. Hierdoor heeft een zool altijd de juiste vorm en geeft het steun aan de pijnlijke punten van de voet. Toch is het belangrijk dat je op tijd de steunzolen vervangt wanneer je merkt dat ze geen steun meer bieden of te klein zijn geworden.

Lees ook: Last van zweetvoeten? Deze 7 trucjes kunnen je helpen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Pandav Tank