Stop niet alles in de magnetron, deze 6 dingen mag je helemaal niet opwarmen in de magnetron!

Niet alles in de magnetron opwarmen

Je mag niet alles verwarmen in de magnetron

Je weet vast wel dat aluminiumfolie niet in de magnetron mag. Je kent ook vast wel van die borden die spontaan beginnen te knetteren en dan zo’n goudkleurig randje blijken te hebben dat niet verhit mag worden. Het leek ons wel interessant om uit te zoeken wat er nog meer niet in thuis hoort. We waren verbaasd om te ontdekken dat er eigenlijk een heleboel dingen zijn die gevaar kunnen opleveren in de magnetron.

Het betreft dan overigens niet alleen maar brandgevaar, maar er zijn ook allerlei gevaarlijke stoffen die een risico kunnen opleveren. Wees dus gewaarschuwd!

Kip, vlees en vis ontdooien

Het is niet de bedoeling om kip, vlees en vis te ontdooien in de magnetron. De functie van je magnetron om te ontdooien (defrost) verwarmd namelijk je vlees tussen de 40 en 140 graden. Dit is voor allerlei schadelijke bacteriën de ideale temperatuur om zich te vormen en je kunt daar behoorlijk ziek van worden. Het lijkt snel en makkelijk, maar gewoon niet doen dus.

Plastic bakjes

Het lijkt zo ideaal voor in de magnetron, maar het is absoluut niet de bedoeling om plastic bakjes en plastic folie te verwarmen in de magnetron. Bij hoge temperaturen kan plastic namelijk giftige stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Afhaalbakjes

Afhaalbakjes van bijvoorbeeld de Chinees kunnen van karton zijn, maar ze kunnen dan ook handvatten van ijzer hebben. Je hebt dus een goede kans dat het aluminiumfolie in de fik vliegt.

Lees verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2