Zo stop je met het indrukken van die snooze-knop

snooze-knop

Meteen opstaan is veel beter voor je

Opstaan: leuker kunnen we het niet maken en ook niet makkelijker. Elke (werk)dag weer vroeg het warme bed uitrollen, is lang niet voor iedereen weggelegd. Veel slaapkoppen drukken dan ook fanatiek die snooze-knop in om ’s ochtends nog wat extra minuutjes slaap te kunnen pakken. Je moet dit echter helemaal niet doen, want je lichaam raakt er helemaal door in de war.

Met deze tips druk je die snooze-knop niet meer in.

Genoeg slapen
Allereerst is het belangrijk om op tijd naar bed te gaan. Ben je iemand die minstens acht uur slaap nodig heeft? Zorg dan ook dat je acht uur slaapt. Als je uitgerust wakker wordt, heb je niet (of minder) snel de neiging om de snooze-knop in te drukken. Blijft het toch moeilijk om de snooze-knop niet aan te raken? Dan heb je wellicht baat bij deze tips:

  • Stap 1: plaats je wekker (of telefoon) niet naast je bed. Zo voorkom je dat je uit gemak de snooze-knop indrukt. Zet je wekker op een kastje dat zo dicht mogelijk bij je deur staat, zodat de stap ‘minder groot wordt’ om de slaapkamer te verlaten.
  • Stap 2: zet je wekker op de tijd dat je daadwerkelijk moet opstaan. Zet geen extra wekkers als buffer, maar sta meteen op zodra je de wekker hoort.
  • Stap 3: hoor je je alarm? Sta op en loop meteen naar het toilet (vrijwel iedereen moet meteen naar de wc, nietwaar?). Zodra je naar de badkamer bent geweest, voel je je waarschijnlijk niet meer zo moe.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pexels