Opgelet! Heb jij een ‘streepje’ in je oorlel? Dit kan een teken van een hartziekte zijn

Het wordt ook wel het ‘Frank’s sign’ genoemd

In eerste instantie gebruik je je oren om te horen, maar wist je dat je oorlellen je ook wat over je gezondheid kunnen vertellen? Bijvoorbeeld wanneer je een lichte groef in je oorlel hebt. Het is mogelijk een teken dat je een hartziekte hebt.

Een streepje in je oorlel kan wijzen op coronaire hartziekten. 

Hart- en vaatziekten

Coronaire hartziekten is een verzamelnaam voor de meest voorkomende hart- en vaatziekten. Symptomen kunnen pijn in de borst, moeite met ademen en hartkloppingen zijn. Ervaar jij deze symptomen? Het is verstandig om dan direct een dokter te raadplegen. Echter is er nog een teken dat erop kan wijzen dat je een hartziekte hebt en dat is een streepje of groef in de oorlel dat ook wel Frank’s Sign wordt genoemd.

Dr. Frank

Dr. Sanders T. Frank (naar wie het symptoom is vernoemd) ontdekte dat er een verband bestaat tussen hartziekten en een ‘vouw’ op een of beide oorlellen. De groef begint bovenin de oorlel vlakbij de tragus en loopt naar beneden. Soms lijkt het alsof dit lijntje is veroorzaakt door een piercing. Als jij dit lijntje in je oor hebt, ervaar je vaak ook een van de andere eerdergenoemde symptomen.

Dokter raadplegen

Heb jij dit streepje op (een van) je oorlellen? Let dan er dan goed op of je ook last hebt van de andere symptomen die vaak om de hoek komen kijken bij hartziekten. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat jij daadwerkelijk een hartziekte hebt, maar onderzoeken tonen wel aan dat er een verband is. Heb jij dus zo’n dergelijk streepje en ervaar je eerdergenoemde symptomen? Neem dan contact op met de huisarts.

Lees ook: Heb jij ook weleens een bultje achter je oor? Dit betekent het!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Pexels