Super gezond: elke dag limoensap drinken

limoensap gezond

Het sap uit de groene citrusvrucht biedt tal van gezondheidsvoordelen

De limoen wordt vaak afgeschilderd als het kleinere, minder populaire broertje van de citroen. Totaal onterecht natuurlijk! Limoenen zijn namelijk veel sappiger en aromatischer dan de gele citrusvariant. Bovendien behoort de limoen tot een van de meest gezonde vruchten die er bestaan. Dus waarom zou je het sap uit dit groene balletje vol vitaminen laten staan? 

Boost voor je immuunsysteem

Het drinken van limoensap brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Allereerst versterkt limoensap het immuunsysteem aanzienlijk. Mensen die regelmatig limoensap drinken, hebben een verhoogde weerstand tegen griep. Ook wordt gezegd dat limoensap kan bijdragen aan het voorkomen van reuma en verschillende vormen van kanker.

Boordevol vitamientjes

De limoen bevat aanzienlijke hoeveelheden ijzer en koper, welke essentieel zijn voor de productie van rode en witte bloedcellen. Ook hebben deze stoffen een ondersteunende werking bij de opbouw van botten en bindweefsel. Het kan dus ook zo zijn dat je huis begint te stralen na het drinken van limoensap. Verder is limoensap rijk aan vitamine B5 en B6. Deze vitaminen dragen bij aan een gezonde energieproductie en hebben een positieve invloed op het zenuwstelsel.

Maar het meest opvallende aan limoenen is dat ze vol met vitamine C zitten. Ze bevatten in verhouding meer vitamine C dan de meeste andere citrusvruchten. Leuk feitje: als je slechts twee limoenen eet, heb je je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C al binnen. En het smaakt ook nog eens lekker zoet!

Limoen verwerken in voedsel

Zou je de limoen graag in je dieet op willen nemen, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Er zijn verschillende, smakelijke manieren om de limoen te integreren in je eetpatroon. Het sap of de rasp van de limoen kun je bijvoorbeeld aan je maaltijd toevoegen, om het gerecht een fris-zure touch te geven. De limoen heeft hetzelfde effect op dressings en marinades. Maar de makkelijkste manier om meer limoen binnen te krijgen, is door limoenwater te maken. Je kunt de limoen in schijfjes snijden en deze aan je glas water toevoegen. Voor de mensen die goed tegen zuur kunnen: snijd de limoen doormidden en knijp hem gewoon uit boven je glas.

Lees ook: ‘Lekker makkelijk: deze verrassende fruitsoorten eet je gewoon mét schil’

Bron: KookFans, Libelle | Beeld: Pexels