Super heftig! Een zwangere vrouw in Haïti heeft dringend hulp nodig en dan gebeurt er dit!

Letterlijk honderden mensen verzamelden zich rond haar lichaam en droegen haar daarna in een optocht naar een radiostation in de buurt en scandeerden daarbij leuzen als “gezondheidszorg hoort te werken!”

Het medisch personeel in Haïti staakt al een aantal dagen in protest daarmee tegen de slechte salarissen, het extreme tekort aan medicijnen en de slechte werkomstandigheden in het algemeen. Dit heeft grote gevolgen voor de arme bevolking, want de arme bevolking moet hierdoor gedwongen naar de dure privéklinieken toe om fatsoenlijk geholpen te worden.

De inwoners zijn woedend dat ze door de staking niet geholpen worden. “Deze vrouw kwam hier omdat ze hulp nodig had en kon geen dokter vinden. Dat klopt niet”, liet een omstander weten aan Associated Press. Vind je het ook niet bizar dat je voor het ziekenhuis sterft omdat artsen staken, evengoed om een hele goede reden? Ons hart breekt er in ieder geval van, wat verschrikkelijk! Raakt het jou ook, laat ons dan weten wat jij denkt dat er zou moeten gebeuren en deel dit artikel ook met al je vrienden, familie en kennissen!


Pagina 2/2