Wees gewaarschuwd: dit zijn de symptomen van emotionele uitputting

1. Je hebt moeite met slapen

Hoe vermoeid je ook bent, het lukt je maar niet om in slaap te komen. Je voelt je oververmoeid en niets lijkt je fijner dan slapen, maar als het zo ver is lig je te woelen in je bed. Het komt ook voor dat je wel in slaap kunt komen, maar dat je ‘s nachts vaak wakker wordt.

2. Je bent vergeetachtig

Je denkt misschien dat het iets voor oudere mensen is, maar opeens overkomt het jou ook: je weet niet meer wat je in de keuken aan het doen was, vergeet wat je moest kopen in de supermarkt en kunt niet op namen komen. Heel logisch, want door je slaaptekort kun je je overdag minder goed concentreren. Hierdoor kun je naast vergeetachtig ook heel chaotisch worden.

3. Ziek

Voel je je emotioneel niet goed, dan is de kans groot dat je vatbaarder bent voor ziektes, vooral als de overdosis van je problemen voortkomt uit te veel stress. Je weerstand is niet meer wat het geweest is en je pikt verkoudheden en griepjes sneller op.

4. Lichamelijke klachten

Emotionele uitputting kan zich ook uiten in lichamelijke klachten. Zo hebben mensen die emotioneel uitgeput zijn eerder last van bijvoorbeeld hoofdpijn, rode vlekken op de huid, oorsuizen, misselijkheid, hartkloppingen, kortademigheid en druk op de borst.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je ‘s avonds een douche neemt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels