Tandenpoetsen onder de douche? Dit is waarom dat geen goed idee is

tanden poetsen douche

Maak jij deze fout ook?

Veel mensen zijn ’s ochtends volop aan het multitasken. Tandenpoetsen onder de douche, je dagcrème laten inwerken terwijl je naar het toilet gaat, enzovoort. Maar wat blijkt? Het is helemaal niet zo’n goed idee om je tanden te poetsen als je onder de douche staat! 

Tandenpoetsen onder de douche

Het klinkt als een mooie manier om tijd te besparen: je zorgt er tijdens het douchen direct voor dat je je tandenpoetst. Het scheelt je daarna weer tijd voor de spiegel en het is een fijne manier om je ’s ochtends helemaal fris te voelen als je weer onder de douche vandaan stapt. Op zich is hier niks mis mee, maar voor veel mensen betekent het ook dat de tandenborstel altijd in de douchecabine blijft liggen. En dat is dan weer géén goed idee.

Hoge luchtvochtigheid is risico

Het zit zo: in de douchecabine blijft het vaak behoorlijk vochtig. Je hebt vast wel eens last gehad van schimmelplekjes in de voegen. Dan moet je je nu bedenken dat je je tandenborstel daar dus tussen legt. De borstel krijgt zo tussen het gebruik door niet goed de kans om te drogen, en daarmee geef je schimmels vrij spel. Misschien zie je ze niet tussen de haartjes, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn.

Toch poetsen onder de douche

Wil je toch blijven poetsen onder de douche? Dat kan dus gewoon. Zorg er dan echter wel voor dat je je borstel buiten de douchecabine bewaart. De borstel moet goed de kans krijgen om te drogen tussen het gebruik door. Daarmee voorkom je dat zich volop schimmels verzamelen tussen de haartjes.

Lees ook: Wat werkt beter: tandenpoetsen met of zonder water?

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio