Tandenpoetsen na het ontbijt? Dat kan je beter niet doen, dit is waarom

Je doet het je hele leven al verkeerd…

Tandenpoetsen doe jij waarschijnlijk – net als de meerderheid van Nederland – na het ontbijt. Je wist vast niet dat je je tanden daar geen plezier mee doet. De mensheid kunnen we eigenlijk verdelen in twee kampen: degenen die het vóór het ontbijt en degenen die het ná het ontbijt hun tandenpoetsen. Het tweede kamp kan toch maar beter hun gewoonten bijwerken en de tanden ook voor het ontbijt gaan poetsen.

En wel om deze belangrijke reden…

Tandglazuur

Het klinkt logisch om na het ontbijt je tanden te poetsen: je hebt overal nog etensresten zitten en je wil met frisse, schone mond de dag voorkomen. Toch kun je dit beter niet doen, want je tanden hebben er meer baat bij als je ze juist voor het ontbijt poetst. Als je je tanden poetst na het eten van suikerhoudende producten geef je je tanden niet de tijd om het glazuur te herstellen. Dit raakt namelijk beschadigd door alles wat je eet. Als jij daar vervolgens met een borstel overheen wrijft beschadig je het glazuur alleen maar meer. Het advies van de tandarts is dan ook om vóór het ontbijt je tanden te poetsen.

Andere opties

Vind je het niet fijn om met het ontbijt achter de kiezen de deur uit te gaan? Dan kun je het beste na het ontbijt tandenstokers of flosdraad gebruiken. Ook mondwater kan helpen om je een frisse adem te geven voordat je de deur uitgaat. Mocht je nou écht niet anders willen, zorg dan dat er 30 minuten zit tussen het eten en het tandenpoetsen. Dan richt je de minste schade aan.

Lees ook: Deze tandpasta voor witte tanden is natuurlijk én maak je heel gemakkelijk zelf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: videostill