Op deze manier kun je terugtrekkend tandvlees stoppen

Baking soda

Je kunt zelf mondwater maken van baking soda en daarmee zul je je mond vrij houden van bacteriën en ziekmakers. In 2017 werd er een onderzoek gepubliceerd waarin werdt gesuggereerd dat baking soda een positief effect heeft op de bacteriehuishouding in je mond. Om mondwater te maken ga je als volgt te werk:

  • Giet 230 milliliter water in een groot glas of een potje.
  • Voeg 1 theelepel baking soda toe.
  • Voeg 4 druppels pepermuntolie toe en ook 4 druppels tea tree olie.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Gebruik het mondwater twee keer per dag voor een paar weken.

Aloë Vera

Als je tandvlees pijnlijk en ontstoken is, dan is aloë vera je beste vriend. Onderzoek toont aan dat aloë vera bijdraagt aan gezond tandvlees. Om de voordelen hiervan te ervaren moet je je tandvlees twee keer per dag insmeren met pure aloë vera gel. Laat de gel 30 minuten zitten en spoel dan je mond. Je kunt ook puur aloë vera sap door je mond spoelen. Doe ook dit twee keer per dag. Niet doorslikken.

Groene thee

Dit is misschien wel de simpelste manier om je mondgezondheid te verbeteren. Groene thee draagt bij aan gezond tandvlees dat niet ontsteekt. Ook de groei van bacteriën wordt tegen gegaan door de thee. Om dit te bereiken moet je twee kopjes groene thee drinken per dag. Drink ze wel zonder honing of suiker.


Pagina 2/2

Lees ook: Schoonmaakmiddelen kopen hoeft niet: Je maakt ze heel gemakkelijk zelf

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Top 10 Home Remedies | Beeld: pxhere