Deskundige stelt: ‘Tantes spelen essentiële rol in de ontwikkeling van hun nichtjes’

tantes

Schouderklopje voor de tantes onder ons

Tantes weten het natuurlijk al lang: het is fantastisch om een nichtje te hebben. Samen naar de bioscoop, samen winkelen en misschien zelfs samen voor het eerst oorbellen laten schieten. De band tussen tante en nichtje is mooi en blijkbaar is jullie relatie ook nog eens hartstikke belangrijk voor de ontwikkeling van je nichtje. 

Een deskundige legt uit.

Opvoeding

Een moeder speelt een belangrijke rol in de opvoeding van haar dochter, maar blijkbaar leveren tante’s ook een belangrijk deel. Sterker nog: tantes zouden net zo belangrijk zijn als moeders wanneer het aankomt op de opvoeding van vrouwen. Tenminste, als we de Australische kinderpsycholoog Steve Biddulph mogen geloven. De auteur schreef de boeken Raising Girls en Girls Need Most en vertelde tijdens een interview dat tantes een centrale rol spelen in de opvoeding van vrouwen.

Moeders

Hij legt uit dat het voor meisjes soms makkelijker kan zijn om bepaalde vragen aan hun tante te stellen. “Ze (dochters, red.) willen niet naar je luisteren, maar moeten toch naar iemand luisteren”, begint hij de verklaring over zijn uitspraak, zo schrijft Her.ie. Volgens hem is het heel natuurlijk dat jonge vrouwen niet naar hun moeder gaan om antwoord op bepaalde vragen te krijgen. In plaats daarvan vragen ze andere vrouwen om advies, zo ook hun tante. 

Praten

Jonge meisjes en jonge vrouwen schakelen nog weleens de hulp van hun tante in als ze het lastig vinden om met hun moeder ergens over te praten. Biddulph voegt er nog aan toe dat sommige moeders in bepaalde situaties te emotioneel en beschermend optreden wanneer het aankomt op het behandelen van bepaalde onderwerpen. Als voorbeeld noemt hij onderwerpen als zelfontwikkeling, vriendjes en seks. Om die reden kan juist ook een tante zo’n belangrijk rol spelen in de ontwikkeling en opvoeding van hun nichtjes.

Lees ook: Wat een plaatjes: zó zien de 3 kleindochters van Elvis Presley eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels