Te maken met impotentie? Dit kan je doen

impotentie

We vertellen je meer over de oorzaken en de oplossingen

We spreken van impotentie wanneer pogingen tot geslachtsgemeenschap vaak mislukken doordat de man geen erectie kan krijgen of kan behouden. Veel mannen met impotentie denken dat zij de enige zijn die eraan lijden. Echter is dit niet waar. Veel mannen zeggen weleens problemen te hebben met hun erectie. Heb jij te maken met impotentie? Lees dan verder wat je ermee kunt doen. 

Hoe herken je impotentie?

Het lukt de man niet om een erectie te krijgen of te behouden. Je spreekt van een continu probleem als dit in driekwart van de pogingen tot geslachtsgemeenschap gebeurt. In dit geval spreek je van een ernstige impotentie. Wanneer het af en toe niet lukt om een erectie te krijgen of te behouden, is er meestal geen onderliggende ziekte aanwezig. In dit geval zou je erectie pillen kunnen gebruiken.

Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen: heb je deze problemen altijd? Zijn er problemen met je vaste partner? Is het probleem plots begonnen? Als de impotentie plots is begonnen en geleidelijk is gaan toenemen met de jaren, is er vaak sprake van onderliggende ziekte.

Oorzaken

Erectieproblemen komen niet alleen bij oudere mannen voor. Ouderdom kan wel een grote oorzaak zijn ervan. De hoeveelheid testosteron in je bloed neemt naarmate je ouder wordt geleidelijk af. Dit heeft ook direct invloed op je erectie. Seksuele problemen hebben vaak een lichamelijke oorzaak, zoals een beschadiging in de zenuw van de penis. Daarnaast zijn er ook een aantal factoren die de kans op een impotentie vergroten:

  • Roken;
  • Diabetes;
  • Hoge bloeddruk;
  • Overgewicht;
  • Onvoldoende beweging.

Wat kun je doen?

In de meeste gevallen is het handig om het even af te wachten. In veel gevallen komt het namelijk vanzelf weer goed. Veel mannen raken gefixeerd op hun falen en dit kan de impotentie alleen maar verergeren. De oorzaak van impotentie kunnen ook relatieproblemen zijn. Als dit het geval is, vraag je arts dan om een verwijzing naar een psycholoog.

Je kunt ook door de huisarts behandeld worden aan impotentie. Als eerst wordt er een diagnose vastgesteld met de arts. Vervolgens wordt er naar de beste oplossing voor je gezocht. Voor de behandeling van impotentie zijn er verschillende therapieën. Afhankelijk van de diagnose wordt de beste therapie voor jou uitgezocht. Eén daarvan is het slikken van medicatie, zoals erectiepillen. Daarnaast kun je ook begeleid worden door een seksuoloog of uroloog bij psychische of relationele problemen.

Lees ook: De liefdesrelaties van deze beroemdheden zullen je verbazen!

Bron: Erectiepillen.nl | Beeld: Unsplash, Deon Black