14 x waarom tea tree olie het natuurlijke wondermiddeltje voor in huis is

Hiervoor kun je de natuurlijke olie allemaal gebruiken

Heb jij al tea tree olie in huis? Dit natuurlijke middeltje verdient zowel een plekje in je badkamerkastje als bij de schoonmaakmiddelen. Dankzij de antibacteriële werking van het goedje kun je het zowel inzetten voor gezondheid en beauty als voor het huishouden. Wij sommen de voordelen van tea tree olie voor je op.

Wat is tea tree olie?

Tea tree olie komt van – je raadt het al – de tea tree, een boom die van oorsprong voorkomt in Australië. Daar wordt de olie dan ook al eeuwenlang gebruikt als medicijn. Tea tree olie bevat verschillende bestanddelen die bacteriën, schimmels en virussen kunnen doden. Tegenwoordig is de olie ook in Europa goed verkrijgbaar bij (natuur)drogisten. En dat is logisch, want er is ontzettend veel dat je met de olie kunt doen. Dit zijn de manieren waarop je tea tree olie kunt gebruiken.

1. Handen ontsmetten

Omdat tea tree olie veelvoorkomende bacteriën en virussen, zoals de griep, kan doden, werkt het middel prima als natuurlijk ontsmettingsmiddel. Meng een paar druppeltjes tea tree olie met alcohol, aloë vera gel en vitamine E-olie en je mixt zo je eigen handreiniger in elkaar.

2. Insecten weren

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat insecten liever wegblijven van tea tree olie. Tea tree olie is daarom de perfecte basis voor een natuurlijk anti-insectenmiddel. Je kunt de olie bijvoorbeeld rondspuiten in de kamer om in de zomer muggen en andere vervelende insecten weg te houden.

3. Natuurlijke deodorant

Van tea tree olie kun je ook je eigen deodorant maken. Omdat het de bacteriën onder je oksel doodt, voorkomt het middeltje nare lichaamsgeurtjes. Je kunt de olie mengen met baking soda, maizena en kokosolie of sheaboter om heel eenvoudig je eigen deodorant te mengen.

4. Wondjes desinfecteren

Kleine wondjes en schrammetjes kunnen behandeld worden met tea tree olie om infecties tegen te gaan. Maak de wond goed schoon met water. Meng een druppeltje tea tree olie met een theelepel kokosolie en dep dit mengsel op de wond. Plak een pleister over het wondje. Herhaal dit twee keer per dag tot zich een korstje op de wond heeft gevormd.

5. Minder puistjes

Tea tree olie is een geliefd ingrediënt voor gezichtsverzorging. Daar kijken we niet van op, want meerdere onderzoeken wijzen uit dat tea tree een krachtig middel is tegen acne. Heb je last van puistjes, dan is het zeker het proberen waard om gezichtsverzorging met tea tree olie te gebruiken.

6. Schimmelnagels tegengaan

Schimmelnagels zijn niet gevaarlijk, maar erg prettig zien ze er niet uit. Dit veelvoorkomende kwaaltje kan gelukkig verholpen worden met tea tree olie. Je kunt een mengsel maken van tea tree olie en kokosolie en dit aanbrengen op de nagel(s). Was wel onmiddellijk daarna je handen, want anders kun je de schimmel overbrengen naar andere delen van je lichaam.

7. Natuurlijk mondwater

De antibacteriële werking van tea tree kan ook van pas komen om tandbederf en een slechte adem tegen te gaan. Je kunt je eigen mondwater maken door een druppeltje tea tree olie te mengen met een glas warm water en dit goed te mengen. Spoel je mond ongeveer dertig seconden met het water. Let op! Slik het mondwater niet door, maar spuug uit na het spoelen. Tea tree olie is namelijk niet geschikt voor consumptie.

Benieuwd naar wat je nog meer allemaal kunt doen met tea tree olie? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2