5 tekenen waaraan je herkent dat een familielid de ziekte van Alzheimer heeft

Deze dingen lijken normaal, maar kunnen wijzen op een vorm van dementie

Heb jij een moeder, tante, oom of vader die geregeld z’n sleutels op hele bijzondere plekken neerlegt? Word jij regelmatig gebeld door een familielid met een hele gemakkelijke vraag? Het kan natuurlijk gebeuren, maar wanneer dit soort dingen zich herhalen, is het mogelijk dat er een sprake is van een vorm van dementie. Deze 5 tekenen kunnen wijzen op de ziekte van Alzheimer. 

Cijfers

We worden steeds ouder en dementie steekt daarbij steeds vaker de kop op bij ouderen. Door de vergrijzing is het aantal mensen met dementie vervijfvoudigd. Vermoed wordt dat het de komende 25 jaar nog zal verdubbelen. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie.

1. Moeite met het leren van nieuwe dingen

Leren omgaan met een nieuwe mobiele telefoon of iPad? Het lijkt bij sommige mensen echt onbegonnen werk. Merk jij dat een familielid moeizaam nieuwe dingen aanleert? Wanneer ze onlangs aangeleerde dingen gauw vergeten, kan dit wijzen op een beginstadium van Alzheimer.

2. Fouten maken met belangrijke zaken

Het innemen van medicijnen, het betalen van rekeningen of een gerecht bereiden: plotseling gaat het niet meer zo makkelijk. Merk jij dat een familielid problemen ervaart met alledaagse handelingen? Dan kunnen dit de voortekenen van Alzheimer zijn.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2