Heb jij je telefoon regelmatig in je broekzak of BH? Pas op, het kan gevaarlijk zijn! Deel mee!

Waarschuwing, stop je telefoon niet in je BH of broekzak.

Niemand leest tegenwoordig nog een handleiding en er is tot nu toe weinig bewijs gevonden voor de stralingen van telefoons. Toch noemt de Wereldgezondheidsorganisatie het mogelijk kankerverwekkend. Ook de Amerikaanse professor Devra Davis waarschuwt voor de straling van mobiele telefoons, zeker als je hem in broekzak dicht bij je lichaam draagt.

De professor bestudeerde jarenlang de effecten van straling van mobiele telefoons. In een gesprek met het National Institute of Environmental Health Sciences zegt ze: “Steeds meer mensen stoppen hun toestel in hun beha of in hun broekzak. Door wat ik weet over de straling van de telefoons, baart dit me heel wat zorgen.”

Er is zelfs een specifieke situatie bekend waar een jonge vrouw tumoren kreeg in de borst maar ze zeer regelmatig haar telefoon verstopte. De telefoon zit zo heel lang op dezelfde plek. Ook de heren hebben hun telefoon vaak in dezelfde broekzak zitten.

Je zou eens moeten kijken in de gebruiksaanwijzing van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je niet de iPhone tegen j elichaam moet houden of in je broekzak moet stoppen, uiteraard om hun uit te sluiten van eventuele aansprakelijkheid. Een recente studie heeft aangetoond dat de botdichtheid in je bekken aangetast kan worden. Daarom is het verstandig om je smartphone in een handtas en niet in je broekzak te bewaren.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Deel mee.