Schokkend: dit is wat je telefoon met je ruggengraat kan doen

telefoon

Wow, dit hadden we niet verwacht…

De kans dat je dit bericht op je telefoon leest is heel erg groot. De kans dat je dat doet terwijl je voorovergebogen op het toilet zit is nog groter –we don’t judge-. Je denkt waarschijnlijk dat het niet heel veel kwaad kan dat je dat dagelijks doet, maar niets is minder waar. 

Wanneer je neerkijkt op je telefoon komt er namelijk 26 kilo op je ruggengraat te hangen.

Extra gewicht

En dat extra gewicht, dat is niet heel erg goed voor je nek en je lichaamshouding. Vooral niet aangezien de gemiddelde mens zo’n twee tot drie uur per dag in een dergelijke gebogen houding op zijn of haar telefoon doorbrengt. Wanneer je je rug recht, hoeft je nek enkel het gewicht van je hoofd omhoog te houden, wat zo’n vijf kilo is. Wanneer je je hoofd echter buigt, dan komt er meer gewicht aan je ruggengraat te hangen. En dat loopt hard op..

Stijve nekspieren en pijn

Is je hoofd met 15 graden naar voren gekanteld, dan komt er 12 kilo extra gewicht op je ruggengraat. Een kanteling van 30 graden zorgt voor 18 kilo extra, 45 graden voor 22 kilo en 60 graden zou een kracht van 26 kilo worden. Deze verkeerde houding kan zorgen voor pijn en extra spanning op de spieren, pezen en ligamenten. Uiteindelijk kan het je -letterlijk- een hoop kopzorgen opleveren als je herhaaldelijk deze verkeerde houding aanneemt. Wat de oplossing is? Heel suf, maar het is het beste om je telefoon recht voor je gezicht te houden.

Lees ook: Wow: dit vertelt je slaaphouding je over je gezondheid

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels