Welke temperatuur hou jij aan in de slaapkamer? Zo beïnvloedt het je nachtrust!

Ongelofelijk wat voor verschil de temperatuur maakt

We vinden het heerlijk om na een lange dag weer lekker in ons warme nestje te kruipen. Helemaal nu de dagen nog steeds winters, koud en donker zijn. Heb je ook de neiging om de temperatuur één of twee graden hoger dan normaal te zetten in de slaapkamer voordat je gaat slapen? Niets mis mee toch? Maar toch is het minder goed voor je nachtrust dan je zou denken. 

Een té koude of een té warme slaapkamer heeft veel gevolgen wat betreft je nachtrust en de manier van dromen.

Dromen
Veel mensen vinden het fijn om in een koude kamer te slapen omdat ze dan lekker onder de dekens kunnen kruipen, maar er wordt ook weleens gezegd dat slapen in een koude ruimte negatieve gevolgen kan hebben voor je dromen. Volgens slaaponderzoekers is het inderdaad zo dat de temperatuur van je slaapkamer invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap en de inhoud van je dromen.

Geur
Als het dus te warm of te koud is in de slaapkamer kan dit er voor zorgen dat je slechter slaapt en vaker wakker wordt, waardoor je je dromen eerder onthoudt. Daardoor heb je misschien ook het idee dat je meer nachtmerries hebt. Niet alleen de temperatuur van de slaapkamer heeft invloed op je dromen, maar ook de geur! Duitse wetenschappers zochten dit uit. Een deel van de deelnemers aan dit onderzoek werden wakker met de geur van rozen en een ander deel met de geur van rotte eieren. Wat bleek: de mensen die wakker werden in een kamer die naar rozen rook, gaven aan dat ze positievere dromen hadden gehad dan de mensen die wakker werden met een geur van rotte eieren.

Welke temperatuur hou jij meestal aan in de slaapkamer? Check het hier en zie direct hoe energiezuinig je bent!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels