Confronterend: deze test vertelt je hoe je hart eraan toe is

Wat is de leeftijd van jouw hart?

De leeftijd van je hart hoeft niet altijd de leeftijd te zijn die jij ook hebt. Er zijn factoren die je rikketik onbedoeld ouder maken. Het is belangrijk dat je weet wat voor leefstijl goed is voor je hart en wat niet. Aan een hart wat vroegtijdig veroudert en sneller stopt met kloppen, heeft uiteraard niemand iets. Tijd dus om je hartleeftijd te berekenen…

…als je durft.

Veroudert hart

Factoren die je hart eerder laten verouderen zijn stress, overgewicht en weinig beweging. Ook roken is niet al te best voor je rikketik. Wil je een schokkend feitje horen? Een op de vijf mensen riskeert een vroegtijdige dood door bovenstaande factoren. Dat wil je toch niet riskeren? Tijd dus om je bewust te worden wat jouw manier van leven met je doet en of je er iets aan kan verbeteren. Het begint uiteraard allemaal bij de bewustwording.

Harttest

In het Verenigd Koninkrijk wonen heel veel mensen met een verouderde hartspier. Hierom hebben de Britse versie van de hartstichting en de nationale gezondheidsdienst een test gemaakt waardoor jij weet wat jouw leefstijl met je hart doet. Het is een hele makkelijke test, die heel weinig tijd kost. Naderhand weet jij gelukkig wel precies hoe de belangrijkste spier in je lijf eraan toe is en krijg je tips om dit te verbeteren.

Ben je jonger dan 30? Doe dan deze test.

Ben je ouder dan 30? Doe dan deze test. 

Lees ook: Maak jij ‘s ochtends je bed op? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NHS | Beeld: pxhere