TEST: door middel van déze tien vragen kom jij erachter of je een goede relatie hebt… Durf je het aan?!

Hoe is het met jouw relatie gesteld?

Relaties zijn ontzettend complex en iedereen vult zijn relatie op een eigen manier in, geen relatie is hetzelfde. Toch zijn er een aantal fundamenten die de meeste relaties vormen.

Zaken zoals vertrouwen, respect en veiligheid zijn belangrijke pijlers binnen elke gezonde relatie, als je die zaken niet op orde hebt is het hebben van een goede relatie moeilijk. Met de onderstaande tien vragen kan jij checken of het een beetje goed zit! Gaan jullie de uitdaging aan?

 1. Als je de laatste zes maanden van je relatie zou moeten overdoen zou moeten overdoen voor de rest van je leven, zou je dat dan prima vinden? Geen enkele relatie is natuurlijk op elk moment even leuk, maar als je over het algemeen tevreden bent is dat een goed teken.
 2. Als je met iemand anders seks kunt hebben met de garantie dat je niet wordt betrapt, zou je dat dan doen?
  Het is op zich niet gek dat je tijdens een lange relatie een keer denkt aan sex met een ander, maar de gedachte is nog altijd iets anders dan het daadwerkelijk kunnen doen.
 3. Zou je met hem/haar willen trouwen als je nu zou moeten beslissen?
  Als het antwoord ja is, dan zit het zeker goed tussen jullie. Is dat niet het geval? Dan ben je waarschijnlijk tevreden voor nu, maar niet voor altijd.
 4. Ben je oprecht blij voor hem als hij iets behaald heeft of hem iets leuks overkomt?
  Als je partner bijvoorbeeld een promotie krijgt op z’n werk, is het vanzelfsprekend dat je positief reageert. Maar als je jaloers bent en het hem niet echt gunt, zit er iets niet goed in jullie relatie.
 5. Is het snel weer goed tussen jullie na een ruzie?
  Dagenlang niet meer met elkaar praten of ruzies uit het verleden blijven opbrengen, kunnen je relatie verpesten. Stellen die hun kwesties meteen uitpraten en daarna laten vallen, blijven dan ook vaak langer samen.
 6. Zijn jullie liefdevol naar elkaar toe?
  Knuffelen, zoenen, elkaars hand vasthouden: affiniteit met elkaar hebben is een van de belangrijkste bouwstenen voor een relatie. Het zorgt ervoor dat je een echte connectie maakt met je partner.
 7. Zijn jullie beide blij met wat er gebeurt op seksgebied?
  Het maakt niet uit hoe vaak jullie seks hebben, zolang jullie er beide tevreden mee zijn. Ook is het niet goed om de ander de schuld te geven als je er geen zin in hebt.
 8. Staat jullie relatie op nummer één?
  Natuurlijk komt het voor dat iets anders even belangrijker is, maar over het algemeen zijn stellen die hun relatie als hoge prioriteit hebben meer tevreden dan andere stellen.
 9. Hoeveel goede tijden staan er tegenover de slechte tijden?
  Het is belangrijk dat jullie relatie voornamelijk leuke en gezellige tijden kent. Als je evenveel of zelfs meer slechte periodes hebt dan goede, zit er toch iets niet goed.
 10. Verdedig jij je partner als je op een openbare plek bent?
  Als er iemand echt iets gemeens over hem zegt, aan wiens kant sta je dan? Als je een goede relatie hebt, ben je namelijk snel geneigd om hem te verdedigen.

En, hoe zit het met jouw relatie? Laat het ons weten!

Bron: Marie Claire