Stel de thermostaat in op deze temperatuur voor de beste slaap


Dit is de ideale temperatuur voor de beste slaap

Wij zijn dol op naar bed gaan; heerlijk vinden wij het om onze tanden te poetsen, onze favoriete pyjama aan te trekken en lekker onder de wol te kruipen. Maar, eenmaal daar kunnen we de slaap niet altijd vatten. Onder de dekens is het te warm en zweet je je rot. Je slaat de dekens van je af, maar krijgt het meteen weer koud. Arch! Als je ervoor zorgt dat je slaapkamer de juiste temperatuur is, zul je dit niet meer meemaken.

Er is een optimale slaap-temperatuur.

Thermostaat

Volgens de National Sleep Foundation is er een magisch getal op je thermostaat dat er voor zorgt dat jij heerlijk slaapt. Als je slaapkamer de juiste temperatuur heeft zul je sneller in slaap vallen en ook beter en dieper slapen. Klinkt ideaal, toch? De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang, want het kan je hele slaap beïnvloeden! Bij de ideale temperatuur val je sneller in slaap en geniet je van een betere rem-slaap.

Temperatuur

De beste temperatuur voor kinderen en volwassenen is tussen de 15 en 19 graden Celsius. Warmer dan dat en je begint te zweten, kouder en je begint te rillen. Voor baby’s is een temperatuur van 18 tot 21 graden Celsius het beste.

Lichaamstemperatuur

Het is vooral belangrijk dat het niet te warm is in je slaapkamer. Als je moe bent, koelt je lichaam af. Je gaat in een ‘spaarstand’. Het is belangrijk dat je lichaam afkoelt zodat je goed kunt slapen. Als je het warm hebt, lukt het soms niet om in de rem-slaap te komen. Heb je het te koud, dan gaan je spieren aanspannen waardoor je kramp kunt krijgen en niet in slaap valt.

Lees ook: Zoveel slaap zou je volgens je leeftijd nodig hebben

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Unsplash