Dit is waarom je thuis beter geen pantoffels kunt dragen

We horen je al denken: maar het houdt je voeten zo lekker warm

Met een dekentje op de bank zitten is voor velen tijdens de koude maanden niet genoeg. Ook de pantoffels worden weer trouw om de voeten geschoven zodra thuis de schoenen uitgaan. Wel zo knus. Alleen blijkt dat het helemaal niet zo’n goed idee is om te vaak op pantoffels te lopen. Fántastisch.

Slecht voor je rug

Aan Margriet doet podotherapeut Nina Ordelman uit de doeken dat het dragen van pantoffels slecht nieuws voor je houding kan betekenen. Ja, pantoffels houden je voeten warm en bezorgen je een knus gevoel, maar je rug is het er niet altijd mee eens. “Op pantoffels kun je nooit actief lopen. Daarom sloffen de meeste mensen hier ook op en dat is niet goed voor je houding”, legt de podotherapeut uit.

Geen stevigheid

Daarnaast licht Ordelman ook nog toe dat er een ander gevaar op de loer ligt wanneer je pantoffels draagt. Voeten zijn volgens de specialist gebouwd om op een dempende ondergrond te lopen. “Op een harde ondergrond reageren voeten anders. Omdat je thuis vaak een harde ondergrond hebt, kun je hier lichamelijke klachten van krijgen. Pantoffels bieden namelijk geen stevigheid, maar hiermee loop je wel over een harde ondergrond.”

Wel of geen sloffen

Sloffen dragen is heus niet voor iedereen slecht. Sommige mensen hebben makkelijke voeten en kunnen dit gewoon blijven doen. Heb je daarentegen rugklachten? Dan is het beter om in huis je schoenen te dragen. Daarnaast kun je ook gewoon je sloffen dragen als je gewoon zit.

Lees ook: Dit vertelt je slaaphouding je over je gezondheid

Bron: Martriet | Beeld: Christmas slippers door Jeremy Segrott onder de licentie Christmas slippers