Thuiswerken? Op dit moment kun je het beste gaan lunchen

thuis-werken-lunchen

Thuiswerken vraagt om een andere manier van lunchen

Of je tussen de middag een boterham smeert of een maaltijd in elkaar flanst: thuiswerken vraagt om een andere manier van lunchen. Het is namelijk erg belangrijk dat je de tijd neemt om te lunchen en even te ontspannen. Maar wat is de beste lunchtijd om alsnog productief te blijven? Wij hebben het antwoord!

Hongersignalen

Volgens Gerard Mullin, gastro-enteroloog en universitair hoofddocent geneeskunde, varieert het per persoon wanneer je het beste kunt lunchen. Dit is namelijk afhankelijk van je caloriebehoefte, eetlust en hoeveel je over het algemeen beweegt. “Om je energie en focus op peil te houden tijdens het thuiswerken, is het belangrijk om de maaltijden gedurende de dag te verdelen”, vertelt hij aan HuffPost. Daarnaast geeft Gerard aan dat je goed moet letten op hongersignalen. Dit kan een grommende maag zijn, een lager energieniveau, hoofdpijn of humeurigheid.

De beste tijd om te lunchen

Maar wanneer kun je dan het beste gaan beginnen met je lunch? Geregistreerd diëtist Alyssa Pike vertelt aan HuffPost dat je het beste rekening kunt houden met drie tot vijf uur nadat je hebt ontbeten. Het verteren van een gebalanceerd ontbijt duurt namelijk vier uur. Plan je maaltijden en tussendoortjes dus op een constante manier zodat je de hele dag door veel energie hebt. Wanneer je om acht uur hebt ontbeten, kun je het beste tussen elf en één uur gaan lunchen.

Tussendoortjes voor het thuiswerken

Merk je dat je energieniveau omlaag gaat? Om niet naar de ongezonde tussendoortjes te grijpen, is het een goed plan om de juiste voedingsmiddelen in huis te halen. Rauwe groenten, fruit, bananenbrood of een portie zuivel zijn goede opties. De repen in de supermarkt vullen ook, maar bevatten vaak veel suiker. Probeer deze dus te vermijden.

Lees ook: Thuiswerken na corona? Kwart werknemers zegt volmondig ja

Bron: Margriet, Gezondheidscoach Leudal | Beeld: Unsplash, Carlos Lindner