Na zoveel maanden is het echt tijd om je ondergoed te vervangen

ondergoed

Onderbroeken schijnen ook een houdbaarheidsdatum te hebben

Het hangt ervan af waar je je ondergoed koopt, maar de prijzen kunnen nogal variëren. Of je nu duur of goedkoop ondergoed koopt, je hoopt er toch een tijdje mee vooruit te kunnen. Doe je al een tijdje met die van jou? Dan heeft deze Amerikaanse deskundige wellicht niet zulk leuk nieuws voor je.

Volgens de Amerikaanse deskundige Dr. Beckmann zou je je onderbroeken eerder weg moeten gooien dan je wellicht denkt.

Houdbaarheidsdatum ondergoed

Je onderbroek kan er zonder rafels en verwassen kleuren nog zo goed uitzien, maar een Amerikaanse deskundige beweert dat je onderbroeken op een gegeven moment echt weggegooid moeten worden. Aan het Good Housekeeping Institute verklaart Dr. Beckmann dat onderbroeken wel degelijk een houdbaarheidsdatum hebben en dat je ze na een jaar dragen beter kunt weggooien.

Bacteriën

Ook al ziet je ondergoed er na een jaar dragen nog zo goed uit, het moet toch de deur uit. Er blijken na verloop van tijd toch bacteriën in hier in achter te blijven, ook al was je je onderbroeken nog zo grondig. De bacteriën die achter kunnen blijven kunnen voor vervelende infecties en ontstekingen zorgen, denk bijvoorbeeld aan een blaasontsteking. Zelfs als je je ondergoed net hebt gewassen, kan ondergoed 10.000 bacteriën bevatten. Om te voorkomen dat de kans op infecties te groot wordt, doe je er daarom echt goed aan om je onderbroeken na een jaar te vervangen.

Lees ook: Deze 5 fouten maken we allemaal weleens als we onze beha wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay