Dit is het beste tijdstip om je gezicht te reinigen

En het is niet vlak voor het slapengaan

Of je make-up draagt of niet: het is belangrijk dat je je huid elke avond (maar ook elke ochtend) reinigt. Op deze manier houd je je huid gezond, maar veroudert hij ook minder snel. Braaf beginnen we dus vaak aan het reinigingsritueel vlak voordat we gaan slapen, maar blijkbaar is dat eigenlijk al te laat.

Waarschijnlijk reinig jij je gezicht ook later dan zou moeten.

Natuurlijk ritme

We zouden ons gezicht al veel eerder moeten reinigen dan vlak voordat we naar bed bed gaan. Hoe laat dan precies? Dat verschilt per seizoen. Je zou het namelijk moeten doen wanneer de zon onder gaat. De cellen in je huid werken namelijk, net als je lichaam, met een Circadiaan ritme, oftewel: een soort interne klok. Zodra de zon onder gaat, gaat de helende werking van je huid van start. Vanaf dat moment creëert je huid dus nieuwe huidcellen.

Voordelig effect

Door je huid al te reinigen wanneer de zon ondergaat, houd je het Circadiaan ritme in balans. Onderzoekers van Center for Genomic Regulation lichtten toe dat dit erg voordelig kan zijn voor je huid. Zo wordt je huid beter beschermd tegen schade van buitenaf en gaat het het verouderingsproces van je huid tegen.

Betere werking nachtcrème

Ook je nachtcrème kan zijn werk beter doen wanneer je je huid al eerder op de avond reinigt. Doordat je huid meer tijd heeft, is je huid niet de hele nacht bezig met het bijkomen van dagvervuiling en UV-stralingen. Daardoor krijgt je nachtcrème ook de kans om zijn werk beter te doen.

Lees ook: Deze vrouw wrijft elke dag een bananenschil over haar gezicht en dit is de reden!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels