Met deze 6 tips ben je binnen 24 uur van je verkoudheid af


Met deze tips is je verkoudheid zo weer voorbij!

Een loopneus, hoesten, niezen, keelpijn en tranende ogen; het zijn allemaal symptomen van een verkoudheid. Vaak is een verkoudheid een ontsteking van het slijmvlies in de neus, bijholten en de keel. Deze klachten worden veelal veroorzaakt door virussen. En als je weerstand wat minder sterk is, zoals tijdens deze koude, donkere herfstdagen, heb je het voor je weet onder de leden. 

Verschillende artsen hebben een stappenplan opgezet waarbij je binnen 24 uur van je verkoudheidssymptomen af bent.

Douchen

Erg vervelend om in de ochtend al wakker te worden met een verstopte neus. Een goede manier om je dag te starten is door een warme douche te nemen. Door het stomende effect van een warme douche wordt het ademen weer een stuk aangenamer.

Ontbijten

Na het douchen is het tijd voor het ontbijt. Voordat je begint met je standaard ontbijt van bijvoorbeeld wat yoghurt met muesli en een kop warme thee, is het beter om eerst wat vlierbessensiroop te nemen. Deze siroop geeft namelijk je immuunsysteem een flinke boost én werkt tegen virussen in je lichaam. Door de artsen wordt geadviseerd om driemaal per dag twee theelepels vlierbessensiroop in te nemen. Vervolgens kun je het beste ontbijten met iets wat goed vult zoals eieren, en thee in plaats van koffie. Eieren bestrijden infecties in het lichaam dankzij de aanwezige aminozuren en thee heeft een verzachtend effect, met name als je wat honing toevoegt.

Lunch

Later op de dag is het tijd voor de lunch. Heb je het echt zwaar onder de leden zitten, dan heb je meestal geen zin in een stevige, zware lunch. Een goede optie is om te lunchen met een warme kop kippensoep, bananen of iets met kikkererwten. Deze voedingsmiddelen zijn licht, maar bevatten goede oplosbare vezels, eiwitten en kalium.

Sporten

Een vraag die velen van ons zich stellen: of het verstandig is om te sporten als je iets onder de leden hebt. Meestal ben je hier ook te moe en futloos voor. Toch kan een rondje wandelen of een lichte training ervoor zorgen dat je sneller van je verkoudheid af bent. Niet alleen krijg je meer energie door even de deur uit te gaan, ook helpt het om dieper in- en uit te ademen. En dat betekent: dag verstopte neus!

Neusspray

Ze zijn er niet voor niets: neussprays. Door een neusspray of zoutoplossing te gebruiken kun je makkelijker ademen. Vergeet niet alleen je neusspray overdag te gebruiken, maar ook (juist) voor het slapengaan. Op deze manier zal je een veel betere nachtrust hebben. Die je juist, nu je minder energie hebt en minder fit bent, zo hard nodig hebt. Daarnaast heb je hier de volgende dag ook profijt van, want het slijm hoopt zich op deze manier minder snel op in je holtes.

Hydratatie

Tenslotte is het van groot belang om gedurende de dag voldoende te drinken. Door goed gehydrateerd te blijven, voorkom je het risico dat je uitdroogt. Daarnaast zal ook het slijm in je keel en neus sneller verdwijnen. Volg je al deze zes tips op? Dan kan jij binnen één dagje al van je verkoudheid af zijn. Beter dan dat kan haast niet, toch?

Lees ook: 6 simpele rekoefeningen om rugpijn te verminderen

Dit bericht later lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash