6 tips om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden

Bloedsuikerspiegel

Zo voorkom je eetaanvallen

Snaaien, snacken, snoepen: we zijn er dol op, maar we proberen het wel met mate te doen. Toch is dit in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zijn er mensen die onmogelijk een paar uur niet kunnen eten, zonder trillerig of chagrijnig worden. Dit zou kunnen komen doordat je bloedsuikerspiegel niet stabiel is.

Als je een stabiele bloedsuikerspiegel hebt voel je je fitter en energiek.

Stabiele bloedsuikerspiegel is belangrijk

Als je bloedsuikerspiegel continu schommelt, ben je een stuk gevoeliger om toe te geven aan eetbuien, heb je last van sugar dips en voel je je steeds erg moe. Hoe dit precies komt? Het zit als volgt: elke keer als je wat eet, stijgt je bloedsuikerspiegel. De suikers uit je voeding -ook wel bekend als glucose- komen terecht in je bloedbaan. Hoe meer glucose er in je voeding zit, hoe hoger je bloedsuikerpieken zijn. Als je bloedsuikerspiegel steeds schommelt, is dit niet goed voor je gezondheid. Als je hoge pieken in je bloedsuiker hebt, maakt je lichaam extra veel insuline aan en die grote hoeveelheid zorgt er weer voor dat je bloedsuikerspiegel ook snel weer daalt. In deze dalen krijg je weer snacktrek. Meestal wil je dan weer wat zoets eten en zo blijft het proces zich herhalen. Daarnaast zul je extra lichaamsvet opslaan en hebben de pieken en dalen gevolgen op je hormoonhuishouding, spijsvertering en vergroot het de kans op het ontstaan van diabetes.

Tips

Om het bovengenoemde is het dan ook maar wat belangrijk dat je je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Daarom hebben we 6 tips voor je op een rijtje gezet om dit voor elkaar te krijgen.

1. Sla het ontbijt niet over!

Het is van belang om altijd te ontbijten. Het is bovendien verstandig om de dag te beginnen met een maaltijd die rijk is aan eiwitten, dit geeft een verzadigd gevoel en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel. Start de dag daarom met producten als, kaas, eieren, zuivel, Hüttenkäse, noten, zaden of vleeswaar.

Lees de rest van de tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2