Tips voor kersverse ouders: wat neem je mee in een luiertas

luiertas

Als kersverse ouders heb je veel spullen nodig voor je baby. Het is ook belangrijk dat je onderweg alle spullen voor je baby meeneemt in de luiertas. Zo ben je overal goed op voorbereid. Maar wat moet je eigenlijk allemaal meenemen in de luiertas? We noemen in dit artikel de vijf items die handig zijn voor in de luiertas. 

1. Luiers en verschoningsmatje

luiertas

Beeld: Pexels, Rodnae Productions

Het belangrijkste om bij je te hebben zijn luiers. Je kindje kan onderweg namelijk een ongelukje krijgen of doorlekken, waardoor hij of zij een nieuwe luier nodig heeft. Zorg ervoor dat je altijd meer luiers bij je hebt dan dat je nodig denkt te hebben. Reken er in ieder geval één per elke twee uur die je onderweg bent. Neem vochtabsorberende luiers mee, bijvoorbeeld luiers van Kruidvat.

Zorg ervoor dat je een smartphone bij je hebt met een app als HogeNood en Breakzy. In deze apps zie je namelijk waar openbare toiletten met verschoontafels zijn. Neem ook altijd een verschoningsmatje mee, zodat je je baby comfortabel en veilig kunt verschonen.

2. Schoonmaakdoekjes

Door de ontlasting zijn de billetjes van je baby vies. Neem daarom altijd schoonmaakdoekjes mee, zodat je ze goed schoon kunt maken. Er zijn handige verpakkingen waar je de doekjes makkelijk uit kunt trekken. Sluit de verpakking wel goed af zodat ze niet uitdrogen. Zorg er altijd voor dat de billetjes van je kleintje schoon en droog zijn, zodat ze niet gaan broeien in de nieuwe luier. Dit kan namelijk huidirritatie en zelfs luieruitslag veroorzaken.

luiertas

Beeld: Pexels, Rodnae Productions

3. Speelgoed en knuffel

Een lange reis kan onwennig en saai zijn voor je baby. Neem daarom wat speelgoed en/of een knuffel mee waar je kindje zich mee kan vermaken. Zo zal hij of zij zich minder snel gaan vervelen. Het kan ook troost bieden als je kindje verdrietig is, honger heeft of moe is.

4. Melkflesjes en babyvoeding

Vergeet ook vooral geen flesje mee te nemen. Neem er voor de zekerheid twee mee, zodat je altijd een schone bij je hebt. Neem ook melkpoeder en een flessenwarmer mee, zodat je onderweg melk kunt maken. Neem als je kindje al wat ouder is ook fruithapjes en tussendoortjes mee, zoals brood.

luiertas

Beeld: Pexels, Sarah Chai

5. Spuugdoekjes en slabbetjes

Spuugdoekjes en slabbetjes zijn ook onmisbare items in de luiertas. Tijdens het eten en drinken laten baby’s nog wel eens boertjes waardoor er spuug uit hun mondje komt. Ze kunnen ook kwijlen, vooral als er tandjes doorkomen. Met een slabbetje voorkom je dat er spuug en kwijl op de kleertjes van je kleine komt. Met een spuugdoekje kan je zijn of haar mondje na het eten of drinken schoonvegen.

Neem ook altijd een setje extra kleren mee voor jezelf en je baby. Het kan namelijk gebeuren dat je kind onverwachts moet spugen. Het is dan fijn als je jezelf en je baby schone kleren aan kunt doen.

Lees ook: Vrouw bevalt van een baby, en slechts 26 dagen later van een tweeling

Beeld: Pexels