Handig! Met deze tips zorg je ervoor dat je minder zweet

zweet

Handig met dit warme weer!

Maak je je erg druk of ben je zenuwachtig voor die lastige presentatie? Grote kans dat je de zweetdruppels niet ontloopt. Zweten is heel normaal, maar echt leuk is het niet altijd. Die zweetplekken in je kleding sieren je outfit niet. Hoewel je het zweten niet kunt voorkomen, zijn er wel trucjes waardoor je het kunt verminderen.

Bij de volgende tips heb je baat!

Kies de juiste kleding

Er zijn nou eenmaal stoffen waardoor je sneller zweet als je je hierin hult. Kleding die is gemaakt van nylon of polyester zien er vaak prachtig uit, maar de luchtcirculatie in deze kleding is erg slecht. Je kunt beter een shirt dragen dat is gemaakt van katoen, linnen of zijde. In deze stoffen wordt het zweet sneller geabsorbeerd waardoor je lichaam het zweet sneller verdampt.

Investeer in een goede doedorant

Een goed begin is het halve werk. Schaf daarom een goede deodorant aan. Uit onderzoek van een in-vivo test uit 2017 blijkt dat de Rexona Maximum Protection Roller erg goed tegen zweet werkt. Beter dan andere deo’s.

 

Heet eten is zweten

Heb jij je tanden weleens in een heel pittig gerecht gezet? Grote kans dat je daarna peentjes zweette. Niet alleen pittig eten kan ervoor zorgen dat je meer transpireert. Ook knoflook, ui, bewerkte voeding en producten waar veel suiker en transvetten inzitten kunnen ervoor zorgen dat je meer gaat zweten. Waarom? Je lichaam probeert de chemische stoffen in bewerkt eten af te stoten door het eruit te zweten. Om zweetluchtjes te voorkomen kun je qua voeding beter veel verse groentes en fruit, meergranenproducten, vis en mager vlees eten.

Lees nog meer tips om minder te zweten op de volgende pagina.

Pagina 1/2