8 tips om de juiste zorgverzekeraar te kiezen voor 2020

Met deze tips kies je altijd de juiste zorgverzekeraar

Waarschijnlijk heb je inmiddels weer bericht gehad van je zorgverzekeraar, want de nieuwe zorgpremies voor volgend jaar zijn deze week weer bekend gemaakt. Elk jaar kan het weer een lastige keuze of je bij de huidige zorgverzekeraar blijft, of dat je toch overstapt naar een andere verzekeraar. Zit je nog in de twijfelzone? Dan kunnen deze acht tips je misschien helpen.

Met deze tips maak je een slimme keuze bij een zorgverzekeraar.

1. Wees kritisch

Het is belangrijk om ieder jaar rond deze periode kritisch naar je huidige zorgverzekering te kijken. Volgens vergelijkingssite Independer is het namelijk heel goed mogelijk dat je huidige verzekering goed op jou aansloot het afgelopen jaar. Maar heb je ditzelfde pakket aankomend jaar weer nodig? Indien dit niet het geval is kun je beter je zorgverzekering bijstellen naar jouw wensen voor volgend jaar.

2. Aanvullende verzekering

Makkelijk is het niet, maar probeer toch een verwachting voor 2020 te schetsen. Heb je namelijk echt een aanvullende verzekering voor de tandarts nodig? Kijk maar eens hoe vaak je naar de tandarts gaat. Heb je twee keer per jaar een consult? Dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan het hele jaar door een aanvullende tandartsverzekering te betalen. Ditzelfde geldt voor fysiotherapie, orthodontie en voor brillen en lenzen.

3. Budgetpolis

Budgetpolissen zijn goedkope basisverzekeringen die zorgverzekeraars aanbieden. De zorgkeuze is hierbij beperkt, maar daar betaal je dan ook een stuk minder voor per maand. Met deze budgetpolissen wordt door zorgkiezer wel benadrukt dat je alleen bij gecontracteerde ziekenhuizen terecht kan voor geplande zorg, anders betaal je een deel van de gemaakte kosten zelf.

4. Belangen van vergelijkingssites

Een makkelijke manier om de juiste zorgverzekering te kiezen, is door te verzekeringen met elkaar te vergelijken op vergelijkingssites. Tv-programma Kassa ontdekte echter dat niet alle zorgverzekeraars op de vergelijkingssites worden vertoond in de zoekresultaten. De reden hiervoor is omdat sommige verzekeraars aandelen zouden hebben bij deze websites en dat deze juist eerder worden getoond dan anderen.

Bekijk op de volgende pagina meer handige tips om de allerbeste zorgverzekering af te sluiten.

Pagina 1/2