Een trillend ooglid, zo vervelend! Maar hoe komt dat? Wist je dit?

Een vervelende ooglid die maar blijft trillen, hoe komt dat?

Soms kan je last krijgen van de raarste dingen. Vooral vervelend als bepaalde delen van je lichaam spastische bewegingen gaan maken. Hoe komt dat en wat doe je eraan? Wij hebben voor je uitgezocht wat die trillende ooglid is. Misschien moet je wel minderen met één van de oorzaken ervan. Lees het hier!

Een trillend oog is niets ernstigs, wel wordt het door doktoren ‘mykokymie’ genoemd. Het klinkt erger dan het is hoor. De spastische trekjes worden veroorzaakt door kleine spiertjes en zenuwen rondom het oog die zich samen gaan trekken door verschillende oorzaken. Het ontstaat door het aan- en ontspannen van je ooglid, dit kan dan na een paar minuten weer wegtrekken. Heb je er langer last van dan is er waarschijnlijk sprake van andere oorzaken.

De oorzaken kunnen zijn; stress, vermoeidheid, ingespannen werk met de ogen of omdat je een bril nodig hebt. Je oogspieren blijken moe te zijn van het geknijp, daarom is het aan te raden na te gaan of je een bril nodig hebt. Wat ook nog een oorzaak kan zijn is een teveel aan cafeïne, suiker of alcohol. Niet teveel aan de koffie of frisdrank dus, het is belangrijk dat je het gebruik hiervan gaat minderen.

Als je veel werk verricht met je ogen zoals lezen, computerwerk enz. dan is het belangrijk om pauzes in te lassen. Zo kunnen je ogen tot rust komen. Bij vermoeidheid is het belangrijk om veel rust te nemen en af en toe lekker uit te slapen. En probeer stress de baas te zijn, ga na waar de stress vandaan komt en werk hieraan!

Ga na wat de oorzaak voor jou kan zijn en probeer een trillend oog te voorkomen!