Dit is waarom je nooit voor de tv in slaap moet vallen!

In slaap vallen tijdens het televisiekijken kan grote gevolgen hebben

Het is je vast weleens overkomen: je zit na een lange werkdag lekker onderuitgezakt op de bank een filmpje of serie te kijken en uren later schrik je ineens wakker en denkt: ‘Wat doe ik hier?’. Oeps, in slaap gevallen! Voor wie nu denkt dat dit niet zo erg is, hebben we slecht nieuws. Het kan namelijk grote gevolgen met zich meebrengen als je voor de tv in slaap valt! 

Merk je dat je tijdens het televisiekijken moe wordt? Zet voortaan dan de tv uit en ga naar bed!

Humeur

Vanaf nu moet je erop letten dat je niet meer in slaap valt wanneer je je favoriete serie zit te binge-watchen. Hij lijkt wel onschuldig, maar het is slechter dan je denkt! Uit onderzoek blijkt dat het effect heeft op je humeur.Volgens dokter Guy Meadows heeft dit te maken met het licht dat van de tv afkomt. Je kunt zelfs depressief worden van een een nacht lang voor de televisie slapen. Shocking!

Depressie

”We zijn gemaakt om in het donker te slapen. Wanneer de zon ‘s ochtends opkomt, zeggen de lichtreceptoren achteraan onze ogen dat het tijd is om wakker te worden. Dat doen ze door het vrijkomen van melatonine, een hormoon dat ons slaperig maakt, te verhinderen”, verklaart dokter Meadows. Wanneer je dus voor de televisie slaapt, kan het zijn dat je jezelf belemmert om in een diepe slaap te vallen. En aangezien slaap en je humeur met elkaar in verbinding staan, wordt je humeur aangetast wanneer je onvoldoende slaapt. Als dit dus voor een langere tijd gebeurt, kun je er depressief van raken. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen, dus kom van die bank af wanneer je merkt dat je ogen zwaar worden en zoek je bedje op. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Lees ook: Dit is waarom je nooit je verwarming aan moet laten tijdens het slapen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pexels