Twaalfjarige jongen wint zes prijzen voor zijn kankeronderzoek.. Wat een slimmerik!

De jongen zette alles op alles om een goed wetenschapsproject te presenteren

De twaalfjarige Stephen Litt uit Georgië deed er alles aan om een goed kankergerelateerd wetenschapsproject te presenteren. Het project van de jongen is zelfs zo goed dat onderzoekers er in de toekomst nog baat bij kunnen hebben.

Stephen had in zijn omgeving de heftige gevolgen van kanker meegemaakt. Verschillende vrienden van zijn familie en ouders van zijn vrienden hebben de ziekte gehad. “Ik wilde laten zien dat er iets is wat ik voor ze kan doen,” laat de jongen weten aan Inside Edition.

Met een beetje hulp van zijn ouders begon de jonge Stephen in oktober aan zijn project. In één maand tijd werkte hij aan zijn onderzoek om te ontdekken of een antioxidant dat in groene thee zit tumoren kan voorkomen bij een bepaald type borstkanker.

“Mijn vrouw en ik zorgden ervoor dat mijn zoon alles kreeg wat hij nodig had. Hij stuurde me een lijst met dingen die hij wilde hebben”, legt Stepens vader Lesley Litt uit. “Hij heeft zoveel geleerd. Hij kwam achter dingen waar kankeronderzoeken echt wat aan hebben”, schept Lesley op.

Stephen’s project won zes prijzen op de Georgia Science and Engineering fair. Ook werd hij uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan het Tufts University onderzoekslab.

Bron: Inside Editon | Beeld: Screenshot video Stephen Litt