Wauw: tweelingbroers vielen samen 155 kilo af. Zó zien ze er nu uit!

Wat een prestatie!

Tweelingbroers Cory en Dillon Sasvari kampten als kind al met overgewicht, maar na de middelbare school kwamen ze tientallen kilo’s aan. Naar eigen zeggen kwam dat onder andere doordat ze allebei stopten met football spelen. In een paar jaar gingen ze van 90 kilo naar 180 kilo. De broers waren het helemaal zat om overgewicht te hebben en besloten het roer drastisch om te gooien.

“Als ik naar mezelf in de spiegel keek, wist ik dat ik er wat aan moest doen”, vertelt Cory aan Today. “Ik had geen diabetes, maar dat zou niet lang meer duren als ik zo doorging”, vult Dillon aan. Dankzij hun oma lukte het de jongens om de knop om te zetten. “Ze zei tegen ons: ‘Luister, ik heb jou en je broer nog nooit zo dik gezien.’ Door de uitspraak van hun oma lukte het de jongens om de motivatie te vinden om af te vallen. Mijn familie maakte zich zorgen om mijn gezondheid. Ik was altijd moe en depressief”, vertelt Cory.

Diëtist
De jongens wilden allebei een maagomleiding. Hierbij wordt de maag verkleind en wordt het spijsverteringskanaal omgelegd. Voor de operatie moesten de tweelingbroers wel eerst tien procent van hun gewicht verliezen. Dankzij de hulp van een diëtiste lukt het de jongens. Het eerste wat de tweelingbroers moesten doen was de frisdrank laten staan en twee tot drie liter water per dag drinken. Ook verruilden ze patat en pizza voor groenten en fruit en onbewerkt voedsel.

Bekijk de transformatie van de broers op de volgende pagina.


Pagina 1/2