7x dit is wat je uiterlijk zegt over je karakter en gezondheid

uiterlijk karakter gezondheid

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Of we het nu willen of niet: we oordelen allemaal. Binnen een seconde vorm je je een beeld van iemand die je helemaal niet kent. Dat geldt voor de caissière in de supermarkt, die nieuwe collega of je knappe Tinder-date. We denken aan de hand van looks te kunnen interpreteren hoe intelligent iemand is, of hoe betrouwbaar. Hierbij slaan we de plank weleens mis, maar de onderstaande 7 dingen zeggen écht iets over iemands persoonlijkheid. Handig om te weten!

1. Eén foto zegt meer dan duizend woorden

Wist je dat mensen aan de hand van één foto al een inschatting kunnen maken van wat voor type de persoon op de foto is? Uit een onderzoek uit 2009 blijkt dat men op basis van één kiekje kan inschatten wat voor zelfbeeld iemand heeft en hoe religieus, extravert, precies of meegaand diegene is. Er is dus maar weinig voor nodig om een beeld van iemand te vormen!

2. Aantrekkelijk is capabel?

Wellicht heb je deze al eens gehoord, maar het blijkt dat mensen aannemen dat aantrekkelijke mensen ook meer kwaliteiten hebben. Psychologen noemen dit fenomeen het ‘halo effect’. Ziet iemand er goed uit, dan nemen we onbewust aan dat diegene ook intelligent of toegewijd is. Ook krijgen aantrekkelijke mensen vaak meer betaald en hebben ze meer kans op een promotie. Wat kan het leven soms toch oneerlijk zijn.

3. Gezicht en leiderschap

Wist je dat mensen je leiderschapskwaliteiten beoordelen op basis van je lengte en de lengte van je gezicht? Onbewust worden langere mensen en mensen met een langwerpig gezicht gezien als betere leiders. Dit blijkt uit een onderzoek uit 2013. Bizar, is het niet?