Unilever waarschuwt voor deze nieuwe gevaarlijke trend: ‘Doe het niet!’

Unilever: ‘Het is levensgevaarlijk’

Gekke challenges nemen het internet over. Zo hadden we eerder de cinnamon-challenge, waarbij mensen een lepel kaneel naar binnen moesten werken met alle gevolgen van dien. Nu is er weer een nieuwe gekke challenge, maar deze is ronduit gevaarlijk en Unilever probeert jongeren nu te waarschuwen dit absoluut niet te doen.

Deze uitdaging kan tot de dood leiden.

Buiten bereik kinderen
The Tide Pod Challenge is een uitdaging waarbij jongeren een wasmiddeltabs in hun mond doen en te wachten tot het folie verdwenen is en het wasmiddel vrij komt. Dit is levensgevaarlijk, omdat deze zogeheten wasmiddeltabs hele giftige stoffen bevatten. De woordvoerder van Unilever zegt tegen Libelle: ”Wasmiddeltabs zijn uitsluitend bedoeld om de was te doen. Nergens anders voor! We zetten niet voor niets op de verpakking dat ouders ze buiten bereik van kinderen moeten houden en dat je onder meer voorzichtig moet zijn met contact met de huid en ogen. Het enige en nadrukkelijke advies dat we met betrekking tot deze challenge kunnen geven is: doe het niet! Nu niet en nooit niet”

Dodelijk
Als jongeren het middel wel binnen krijgen, kan dit leiden tot misselijkheid, braken, ademhalingsproblemen en diarree. In het ergste geval zal de persoon in kwestie overlijden, maar dit weerhoudt heel veel mensen niet om dit te proberen. Vooral veel jongeren in Engeland en Amerika vinden de trend geweldig. Volgens de jongeren geeft het adrenaline om die pods net op tijd uit te spugen. Mochten jongeren het giftige goedje onverhoopt toch binnen krijgen, wordt geadviseerd om zo veel mogelijk melk of water te drinken en een dokter te raadplegen.

Lees ook: Wij zijn verliefd! Dit katje heeft de liefste ogen van de hele wereld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill big frog 104