Vaak last van je schouder of rug? Het kan heel simpel op te lossen zijn

pijn

Heel veel mensen lopen met een te zware rugzak rond

Heb je ’s avond vaak last van je schouders en je rug en weet je niet goed waar dit vandaan komt? Het kan zijn dat je je tas veel te vol propt. Vooral vrouwen hebben daar een handje van. Een cr√®mepje, spiegeltje en misschien nog even een flesje parfum? Als je veel van dit soort kleine dingen in je tas hebt zitten gaat-ie al snel flink wat wegen. Een chiropractor vertelt hoe zwaar je tas maximaal mag zijn, zodat het je rug en schouders niet schaadt.

Schoudertas
Het maakt niet uit hoe je ‘m draagt, een schoudertas mag maximaal 10 procent van je lichaamsgewicht wegen. Als je bijvoorbeeld 70 kilo weegt mag je tas dus maximaal 7 kilogram wegen. Wat ook belangrijk is, is de band van de tas. Als de draagband wat dikker is, dan belast hij je schouders iets minder. Ook is het belangrijk om van schouders te wisselen.

Rugtas
Goed nieuws voor alle rugtasliefhebbers. Als je een rugtas hebt mag je meer meenemen dan bij elke andere soort. Bij deze tassoort mag je maar liefst 20 procent van je lichaamsgewicht met je meedragen. Zorg er daarbij voor dat de onderkant van de tas rond je middel hangt. Op die manier belast-ie je rug het minste, omdat hij de ronding van je rug volgt.

Armtas (Tote)
Deze tas heeft enkel kleine hengsels, waardoor je deze niet over je schouder kan hangen. Je moet ‘m aan je arm dragen en om je schouders niet te veel te belasten mag het gewicht niet boven de 4,5 kilogram komen.

Handtas (clutch)
Deze vorm van tas heeft helemaal geen hengsel en je zult ‘m dus in je handen of onder je arm moeten houden. Maak ‘m dus vooral niet te zwaar en hou het gewicht onder de 2,5 kilogram. Dit maximale gewicht geldt ook als er een polsbandje bij zit.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: wikihow