Valt jouw man ook altijd eerder in slaap dan jij? DIT is waarom!

man

Dit is de reden dat jouw man altijd eerder slaapt dan jij!

Lig jij ook altijd te woelen en te draaien in bed en kun je de slaap niet vatten terwijl je vent allang weer naast je ligt te ronken? Dat komt bij erg veel stellen voor en dat jouw man eerder ligt te snurken dan jij heeft zelfs een heleboel redenen!

Menstruatie
Wij vrouwen zijn nu eenmaal onderhevig aan hormoonschommelingen. Naast het feit dat deze hormonen ons één keer per maand enorm prikkelbaar maken, zorgen ze er ook voor dat we in die periode minder goed in slaap kunnen vallen. Natuurlijk bevorderen de andere maandelijkse perikelen de slaap ook niet bepaald.

Moederinstinct
Het moederinstinct dat vrouwen hebben wanneer ze een kind hebben gekregen zorgt ervoor dat vrouwen minder goed in slaap kunnen vallen. Het moederinstinct zorgt namelijk voor een continue staat van waakzaamheid. 

Ouder worden
Des te ouder vrouwen worden, des te meer slaapproblemen er op zullen treden. Vanaf het 35ste levensjaar dalen de hormonen oestrogeen en progesteron in het lichaam, en laat progesteron nu nét het hormoon zijn dat nachtrust bevordert en ontspanning geeft. 

En van al deze dingen heeft jouw man geen last! Geen wonder dat hij altijd als eerste ligt te snurken!

Bron: Libelle.be | Beeld: Today I Found Out