Van deze soorten thee verkleuren je tanden het snelst

En déze soorten kun je ongegeneerd blijven drinken

We weten allemaal wel dat koffie niet zo goed voor je tanden is. Het kan ze namelijk flink verkleuren en geler doen lijken. Maarre, wist je dat thee ook niet bevorderlijk is voor een stralend gebit? Gelukkig zijn er wel een aantal soorten thee waarbij dit binnen de perken blijft. We vertellen je welke dat zijn. 

Slecht voor je tanden

Kan jij echt niet zonder een lekker kopje thee? Dan ben je niet de enige. Menig Nederlander maakt dankbaar gebruik van de waterkoker of Quooker. Jammer genoeg is de hele dag door thee drinken niet zo goed voor je tanden. Je zou het misschien niet denken, maar thee bevat veel chromogenen, tannines en zuren. Met andere woorden: deze stoffen dragen bij aan het verkleuren van je tanden. En dat willen we natuurlijk niet.

Slechtste thee

Gelukkig hoef je je zakjes thee niet in de wilgen te hangen. Hoewel alle theesoorten schadelijk kunnen zijn voor je tanden, zijn bepaalde smaken wel erger dan anderen. Zo is zwarte thee het allerslechtste voor je gebit, denk bijvoorbeeld aan Earl Grey of English Breakfast. Ben je een grootgebruiker als het aankomt op deze soorten, beperk dit dan tot een aantal kopjes per dag en spoel na het theeleuten je mond met wat water.

Beste thee

Wil jij er alles aan doen om te voorkomen dat je tanden verkleuren, maar wil je wel gewoon thee blijven drinken? Kies dan voor een natuurlijke smaakmaker zoals warm water met takjes munt of gember. Doordat dit geen tannines bevat, is het de allerbeste manier van theedrinken. Beetje saai? Voeg er een schijfje citroen of sinaasappel aan toe. Wil je toch verantwoord ‘echte thee’ drinken? Kies dan voor groente thee. Groene thee geeft al een stuk minder aanslag dan zwarte thee. Enne, goed blijven poetsen natuurlijk!

Lees ook: 7 tips om je tanden wit te houden

Bron: Archief Tips en Weetjes, Lauressa Maria | Beeld: Pexels