Veiligheidswaarschuwing: A.Vogel roept deze Vitamine-tabletten terug

Er kan een gevaarlijke stof in het product zitten

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van sommige producten gaat er soms weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van deze Urticalcin met vitamine D tabletten van A.Vogel BV. De tabletten zouden namelijk ethyleenoxide bevatten en dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Risico

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kondigt een belangrijke veiligheidswaarschuwing af voor de tabletten. A.Vogel roept de vitaminetabletten dan ook per direct terug. “De inname van Urticalcin met vitamine D tabletten vormt geen direct risico voor de gezondheid. Bij langdurig gebruik op regelmatige basis en in grotere hoeveelheden dan de aanbevolen dosering op de verpakking kunnen eventuele nadelige effecten niet uitgesloten worden”, luidt de waarschuwing. Goed opletten, dus!

Effecten

Wat is ethyleenoxide precies? Ethyleenoxide is een bestrijdingsmiddel dat bacteriën, schimmels en virussen doodt. Wanneer je langdurig, regelmatig en in hoge concentraties ethyleenoxide binnenkrijgt, kan dit op den duur leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s, bijvoorbeeld: irritatie van de slijmvliezen, effecten op de vruchtbaarheid, het ontstaan van aangeboren afwijkingen en het ontstaan van tumoren.

Niet meer gebruiken

Dit product werd onder andere verkocht bij webwinkels, drogisterijen, supermarkten en apotheken. A.Vogel BV vraagt iedereen die Urticalcin met vitamine D tabletten heeft gekocht met onderstaande batchnummers, deze niet meer te gebruiken. Je kunt het desbetreffende product terugbrengen naar de winkel en krijgt het aankoopbedrag vergoed.

Om welk product het precies gaat?

 • Urticalcin met vitamine D tabletten (1000 tabletten)
 • EAN nummer/ streepjescode: 8711596291889
 • Batchnummers:
  1067889 houdbaarheid 12-2023
  1067890 houdbaarheid 12-2023
  1070637 houdbaarheid 02-2024
  1070638 houdbaarheid 02-2024

Lees ook: Langer werken heeft ook een positief invloed op je prestaties

Bron: A.Vogel, NOS | Beeld: Twitter, Pexels