Veiligheidswaarschuwing: DekaMarkt roept twee pasta’s terug

pasta's

De etiketten van de producten zijn niet helemaal compleet

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van artikelen gaat er soms weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van twee verschillende pasta’s die je bij DekaMarkt kunt kopen. Heb jij een van deze twee producten onlangs gekocht? Let dan goed op.

Incompleet etiket

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kondigt regelmatig belangrijke voedselwaarschuwingen af op hun website. Deze keer waarschuwen ze voor twee soorten pasta’s van de supermarkt DekaMarkt. Het gaat om Tagliatelle Carbonara en Tagliatelle Al Funghi. Het etiket zou niet helemaal compleet zijn, waardoor sommige mensen met allergieën het product beter niet kunnen eten. De waarschuwing luidt als volgt:

Waarschuwing

“DekaMarkt haalt per direct Tagliatelle Carbonara en Tagliatelle Al Funghi met houdbaarheidsdatum 11-03-2022 uit de schappen. Na controle is gebleken dat deze producten ei kunnen bevatten, terwijl dit niet op het etiket staat.” Op het etiket staat dus niet vermeld dat er ei in zit, waardoor deze producten een gevaar kunnen opleveren voor mensen met een ei-allergie. DekaMarkt roept klanten met zo’n allergie op om het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug. Klanten zonder ei-allergie kunnen de pasta’s wel gewoon eten. Hieronder vind je de precieze specificaties.

  • Tagliatelle Carbonara 500g en Tagliatelle Al Funghi 500g
  • Streepjescode 8713834054904 (Tagliatelle Carbonara) en 8713834055000 (Tagliatelle Funghi)
  • Te gebruiken tot 11-03-2022

Lees ook: Vakbonden doen oproep: laat personeel thuiswerken om hoge benzineprijs

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash, Twitter