Dit is de reden waarom je nooit velletjes van een verbrande huid moet trekken

vervellen huid verbrand

Trek jij deze velletjes er wel eens af?

Heb jij door de zomerse dagen inmiddels al een lekker kleurtje gekregen? Wanneer je je goed hebt ingesmeerd met zonnebrand is er waarschijnlijk niets aan de hand. Maar ben je per ongeluk toch wat verbrand? Dan is de kans ook groot dat je inmiddels aan het vervellen bent.

Er bestaat dus een belangrijke reden waarom je deze velletjes niet van je huid los moet trekken.

Littekens

Is je huid na de afgelopen zonnige periode flink gaan vervellen. Dan kun je je huid het beste gewoon met rust laten. Hoe verleidelijk het ook is om alle losse velletjes van je huid af te pulken. Een dermatoloog uit Amerika gaf onlangs op het internet aan dat de kans op littekens een stuk groter is wanneer je de loszittende velletjes op je huid los trekt. Dit komt omdat de huid niet overal even snel loslaat en je gemakkelijk een stuk vastzittende huid mee kan trekken.

Goede verzorging

Is je huid verbrand doordat je te lang in de zon hebt gezeten? Dan is de kans op vervellen ook een stuk groter. Je lichaam verstoot door te vervellen namelijk de beschadigde huid af. Hier is helaas niets tegen te doen. Verzorg je huid goed wanneer je in de zon gaat met de juiste zonnebrandcrème. Benieuwd welke twee zonnebrandcrèmes het beste zijn getest door de Consumentenbond? Klik hier.

Lees ook: Let op: gevaarlijk YouTube-virus gaat razendsnel rond via Facebook Messenger

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Wikimedia Commons