Zo verbrand je makkelijk 200 extra calorieën per dag

En dat allemaal vanuit het comfort van je eigen huis

Tegenwoordig beginnen alle artikelen over gewichtsverlies- en beheersing met de boodschap dat je mooi bent zoals je bent. Ook wij willen die boodschap onderstrepen. Iedereen is prachtig op haar of zijn manier! Toch kan de wens er zijn om wat af te vallen. Probeer jij wat extra calorieën te verbranden? Wij delen enkele tips hoe je dat moeiteloos binnenshuis voor elkaar krijgt. 

Sta elk uur op

Zeker als je zittend werk hebt, kan het maar zo dat je uren achter elkaar op je achterste doorbrengt. Diëtiste Susie Burrell tipt om in dat geval elk uur even op te staan. “We verbranden ongeveer 40 procent meer calorieën wanneer we staan, vergeleken met wanneer we zitten”, vertelt ze aan Body + Soul. Ze raadt dan ook aan om elk uur even op te staan. Maak een kort wandelingetje door het kantoor of loop thuis even de trap op en neer. Probeer elk uur vijf minuutjes te bewegen en aan het eind van de dag heb je ongeveer zo’n 60 calorieën meer verbrand. 

Touwtjespringen

Thuis workouts zijn niet ieders ding. Naar de sportschool gaan is daarentegen ook niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch even wat beweging in huis krijgen? Dan is het volgens Burrell een goed idee om touwtje te springen. En dat hoeft helemaal niet zo lang. Tien minuten is volgens de diëtiste al genoeg. Daarmee verbrand je namelijk toch zo’n 100 calorieën.

Loop door het huis tijdens belletjes

Word je gebeld door een collega, vriendin of kennis? Maak het jezelf dan niet al te comfortabel op die luie stoel of bank, maar sta op. Loop tijdens het bellen door je huis en je verbrandt tijdens een telefoontje al snel 20 tot 30 calorieën. Mooi meegenomen, toch? 

Lees ook: Afvallen door koffie? Dit is wat het Voedingscentrum erover zegt

Bron: Body + Soul | Beeld: Pexels – Yaroslav Shuraev