Heftig: 3-jarige jongen ernstig verbrand ondanks insmeren met zonnebrandcrème

verbrand

En dat terwijl de kleuter factor 50 op had 

Een ouder die wil voorkomen dat zijn of haar kind verbrandt, zal zijn of haar zoon of dochter meerdere keren moeten insmeren tijdens een middagje zonnen. Zo dacht vader Darren Robberts er ook over. Tijdens een middagje bij het zwembad smeerde hij zijn driejarige zoon Liam meermaals in met factor 50. Toch mocht het niet baten. De kleuter liep namelijk hevige brandwonden op.

De vader smeerde zijn kind maar liefst elk kwartier in met de factor 50 zonnebrandcrème van ‘Poundworld’. Toch was het kind lelijk verbrand. En dat terwijl het volgens Darren helemaal niet zo’n heel warme dag was. “Het was gewoon een normale zomerdag”, vertelt de aangeslagen en boze vader aan de Britse Metro.

Blaren
Toen zoontje Liam de volgende dag ontwaakte, zat zijn lichaampje onder de pijnlijke blaren. “We hebben de grootste blaren moeten uitknijpen en schoonmaken. Hij had ontzettend veel pijn en wij mochten hem niet aanraken.” Darren moest op een gegeven moment in bed gaan zitten bij zijn kind om zijn zoontje omhoog te houden.

Ziekenhuis
Toen Darren hierna inzag hoe erg zijn zoontje was verbrand, ging hij direct naar het plaatselijke ziekenhuis voor een behandeling. Volgens Darren was het afschuwelijk. “Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld als op dat moment.”

Een woordvoeder van Poundworld heeft inmiddels naar buiten gebracht dat de zaak wordt onderzocht. 

Bron: Metro. Beeld: Facebook/Metro