Vergroot je overlevingskans bij kanker door getrouwd te zijn! Wat?! Ontdek hoe het zit!

Sociale steun is iets waarvan de onderzoekers denken dat het een grote rol kan spelen bij het genezingsproces. En volgens onderzoeksleider María Elena Martinez zijn vrouwen ook meer met gezondheid bezig. “Het onderzoek laat zien dat vrouwen eerder hulp zoeken bij zaken rondom gezondheid dan mannen. Daarnaast herinneren zij hun partners eraan om op tijd een dokter te zien en om er een gezonde levensstijl op na te houden.”

Het aantal ongetrouwde volwassenen is de afgelopen jaren flink gestegen in de Verenigde Staten. Het aantal mensen dat sterft aan de gevolgen van kanker zal volgens de onderzoekers daardoor ook gaan stijgen. Ook lijkt de culturele achtergrond een rol te spelen in dit proces. De onderzoekers zeiden hier het volgende over: “Wij denken dat blanke, niet Latijns-Amerikanen andere type sociale netwerken hebben dan culturen waarin, naast het huwelijk, banden met familie en vrienden sterker zijn.”

Er zijn al eerder onderzoeken gedaan naar het effect van het huwelijk op de overlevingskansen van kanker en die toonden soortgelijke resultaten, maar voor het eerst werden nu ook de financiële middelen van de deelnemers erin meegenomen. Overigens werd in het onderzoek verder niet gekeken naar zogenaamde comorbiditeit, dat wil zeggen een verandering van de burgerlijke status na een kankerdiagnose, of naar ongetrouwde stellen die wel samenwoonden. Voor mensen die overwegen te gaan trouwen, is dit in ieder geval een reden om het huwelijk serieus te nemen. Het kan zelfs je leven redden, zo blijkt maar weer! Vond je dit artikel interessant? Vergeet het dan niet te delen met al je vrienden, familie en kennissen!


Pagina 2/2