Verkouden? Deze fouten maken je verkoudheid juist erger

verkouden

Sommige dingen kun je beter niet doen wanneer je verkouden bent

Zelfs als je elke dag je vitamientjes eet, beweegt en het rustig aan doet met ongezond voedsel eten kun je een verkoudheidje oplopen. En het blijft dan niet eens bij die ene keer per jaar. Gemiddeld worden mensen twee tot drie keer per jaar verkouden. Wil je er zo snel mogelijk vanaf komen? Doe dan de volgende dingen niet.

Werk de genezing van je verkoudheid niet tegen door de volgende dingen te doen.

Fouten

Een verkoudheid houdt meestal drie tot vijf dagen aan, weet dokter Tina Q. Tan. De specialist in infectieziekten en medisch directeur van het International Patient Services Program vertelt aan Real Simple welke fouten je niet moet maken als je verkouden bent.

Fout 1: even intensief blijven sporten als altijd

Het kan goed zijn om te sporten als je verkouden bent, maar dat betekent niet dat je net zo fanatiek moet sporten als je normaal ook zou doen. Wel wil dokter Tan je een waarschuwing meegeven: “Houd de intensiteit mild tot matig.” Sporten is prima, maar doe het dus rustig aan als je verkouden bent. Dit geldt overigens alleen voor een verkoudheid. Als je koorts hebt, hoest of maagklachten hebt is het beter om sporten helemaal te vermijden.

Fout 2: ontkennen dat je je niet lekker voelt

Als je doet alsof je helemaal niet ziek bent, kan het je ervan weerhouden om het even wat rustiger aan te doen. Het resultaat? Je maakt je verkoudheid erger en het duurt nog langer voor je ervan genezen bent.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2