Er bestaan vijf verschillende soorten billen (en deze vorm heb jij)

Billen komen in allerlei vormen en maten

Kadetten, bips of toch ‘gewoon’ achterwerk: je billen hebben verschillende benamingen. Maar wist je ook dat er een verschil is tussen soorten billen? Dit heeft te maken met factoren zoals de plek van je bekken en de vorm van je onderliggende bilspieren. En daar komen onderstaande vijf vormen uit!

1. Vierkant

Vierkante billen heb je wanneer de lijn tussen je heupbeun en je buitenste dijbeen loodrecht op elkaar staan. Je kunt dit ook merken wanneer je ondergoed draagt en je een stof-ophoging bij de benen hebt.

2. V-vorm

Een ‘v-vorm’ klinkt heel raar, maar is een veelvoorkomende vorm, vooral bij vrouwen met brede schouders en smalle heupen. Je hebt een ‘v-vorm’ wanneer de lijn tussen je bekken en heupen naar binnen loopt.

3. A-vorm

‘A-vorm’ billen heb je wanneer de billen beneden je heupbeenderen breder worden. Vrouwen met een ‘peer-figuur’ hebben vaak deze vorm, omdat de billen naar beneden toe voller worden.

4. Rond

De billen á la Kim Kardashian of Beyoncé hebben een ronde vorm en zijn vaak wat uitgesproken. Wanneer je dit zelf wilt krijgen, kan het geen kwaad om te werken aan het versterken van je bilspieren.

5. Omgekeerd hartje

Omgekeerde hartvormige billen hebben een ronding naar de buitenste heupen, maar met meer volume in het onderste deel van de heup. Je billen zitten dus redelijk laag.

Lees ook: Strakke billen? Doe deze oefeningen elke dag voor drie minuten

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash, Rebecca Matthews