Vervelende kriebelhoest? Dít is hoe je ervan af komt!

kriebelhoest

Iets onder de leden? Zo ben je er snel weer vanaf!

Ontzettend vervelend en waar iedereen wel eens last van heeft, een kriebelhoest. Dit vervelende hoestje komt vaak voor bij een beginnende verkoudheid en wordt ook wel een prikkelhoest genoemd. Een stoffige, droge lucht is vaak oorzaak voor een kriebelhoest. Het slijmvlies in je keel gaat irriteren en al snel zul je gaan hoesten. Wanneer je voor een langere periode blijft hoesten raakt het slijmvlies ernstig beschadigd. 

Hoe kom je nou van een kriebelhoest af en nog belangrijker, hoe voorkom je het?

Voeten smeren
Het klinkt misschien raar, maar om van een kriebelhoest en verkoudheid af te komen kun je het best Dampo of Vicks Vaporub onder je voeten smeren. We horen je denken: onder je voeten?! Ja inderdaad, voor het slapen gaan smeer je wat van dit wonderspul onder je voeten en tussen je tenen. Deze tip komt vanuit de oude Chinese geneeswijze die stelt dat onze voeten in verbinding staan met al onze organen. Een nachtje met Dampo of Vicks onder je voeten en hier vervolgens loszittende sokken over heen te trekken zouden helpen om in één nacht vrijwel geheel af te zijn van je kriebelhoest en verkoudheid.

Natuurlijk hoestmedicijn
Je kan natuurlijk hoestdrank kopen bij de apotheek of drogist, maar dit is lang niet altijd even effectief. Een natuurlijk medicijn werkt net zo goed en scheelt je ook nog eens in de portemonnee! Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat honing even goed werkt is als een hoestmedicijn. Los wat op in de thee of neem een flinke theelepel met honing. Daarnaast zou ook laurierdrop keelirritaties verzachten.

Tijm thee 
Er wordt gezegd dat tijmthee je slijmvliezen tegen verschillende bacteriën beschermt. Dit komt door zogenaamde looistoffen met een geneeskrachtige werking die in tijm zitten. Ook zitten er speciale oliën in tijmthee die een kriebelhoest verminderen. Voeg twee theelepels verse tijm toe aan een kop met heet water en laat dit vervolgens tien minuten intrekken. Probeer de thee na het afkoelen met kleine slokjes op te drinken. Ook gorgelen met de thee helpt tegen het verminderen van kriebels.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Margriet | Beeld: Health Magazine