Vier douchegewoontes die je huid beschadigen

douchen

Je kunt een droge, geïrriteerde huid krijgen

Na een lange dag werken of wanneer je door de regen hebt gelopen, is er soms niets heerlijker dan onder een hete douche springen. Je spieren kunnen er helemaal van ontspannen en je geest komt tot rust. Hoewel een hete douche heerlijk is, kan het veel kwaad doen voor je huid.

Houd hier in het vervolg rekening mee.

Het water is te heet
Soms stap je in een ontzettend koude badkamer en is niets lekkerder dan heet te douchen. Voorkom dit door je badkamer eerst te verwarmen voor je onder de douche stapt. Als je te heet doucht beschadig je je huid en kan dit voor irritatie zorgen.

Je gebruikt verkeerde producten
Door de verkeerde shampoo of douchegel te gebruiken kan je huid behoorlijk irriteren of droog worden. Voorkom dit door altijd goed de verpakking van een product te lezen en door te kijken voor welk type huidsoort het product is.

Je scrubt te veel
Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen van je lichaam, maar te veel scrubben is schadelijk voor je lichaam. Als je meer dan 1 á 2 keer per week scrubt, verwijder je de goede bacteriën van je huid, die beschermen tegen acne.

Je maakt je scheermesje niet schoon
Voor en nadat je je scheermesje gebruikt, moet je deze altijd even schoonmaken met heet water om de bacteriën weg te spoelen. Doe je dit niet, dan is de kans op infecties groter.

Bron: Health | Beeld: Pexels