DIT zijn de vier sporten waarmee je het meeste calorieën verbrandt! Wist jij dit al?

Met deze sporten verbrand je het meeste calorieën!

We weten allemaal dat een beetje sporten essentieel is voor een gezond en fit lichaam. Dat je er hopelijk nog een beetje van afvalt is natuurlijk ook nog mooi meegenomen. Nu de zomer er weer aankomt en de temperaturen stijgen is dat afvallen nog net ietsje belangrijker geworden, maar wat voor sporten kan je nu het beste beoefenen om zoveel mogelijk calorieën te verbranden? Dit zijn de vier meest effectieve sporten als je wilt afvallen!

  • Hardlopen: hardlopen om af te vallen is effectief omdat je zowel bezig bent met snel calorieën verbranden als met je conditie. In een gewoon wandeltempo (ongeveer 5 km/u) verbrand je zo’n 260 calorieën per uur. In een sneller tempo verbrand je al snel het dubbele! En bij rustig joggen verbrand je zelfs zo’n 650 kilocalorieën per uur. De hardloopschoenen maar weer uit de kast trekken dus…
  • Fietsen: met rustig fietsen (minder dan 10 km per uur) verbrand je 330 kcal per uur. Een normaal tempo zorgt al voor het dubbele en als je echt doortrapt dan kan je maar liefst 1300 calorieën per uur verbranden! En het is nog ontzettend fijn ook, want je bent lekker buiten. Wat wil je nog meer?
  • Zwemmen: Zwemmen is ook een goede manier om af te vallen. Watertrappelen heeft niet zo veel zin (250 kcal/uur), maar met baantjes trekken verbrand je wel veel calorieën. Doe je dat rustig, en met wat rugslag of schoolslag, dan verbrand je al snel 500 kilocalorieën per uur. Met de vlinderslag kan dat oplopen tot zo’n 900 kcal/uur. Daarnaast train je ook nog je spieren door de weerstand die het water biedt, twee vliegen in één klap dus!
  • Sportschool: Met licht gewichtheffen of andere lichte fitnessactiviteiten verbrandt je ongeveer 250 kcal per uur. Daarnaast levert het je meer spiermassa op en dit zorgt ervoor dat je sneller vet verbrandt. Gecombineerd met cardio (hardlopen, crosstrainer) is dit een goede manier om af te vallen!

Wist je dat je met DEZE gekke activiteit tot wel 200 calorieën kan verbranden? En je hoeft er niets voor te doen! En wil je je vetverbranding een boost geven? Probeer DIT ingrediënt dan eens wat vaker te eten.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash